Samsung ataca Apple la Curtea Suprema de Justitie din SUA

Curte Suprema de Justitie SUASaptamana trecuta Samsung a pierdut o noua batalie in procesul legal intentat Apple, o instanta americana respingand pretentiile sale de a reclacula o suma acordata drept despagubiri celor din Cupertino pentru incalcarea unor brevete de inventie.

Avand in vedere infrangerea de saptamana trecuta, compania Samsung face acum ultimul efort pentru a evita sa plateasca sute de milioane de dolari companiei Apple si a decis sa se foloseasca de ultima cale de atac disponibila si sa atace hotararea initiala la Curtea Suprema de Justitie din SUA.

Avocatii Samsung vor depunde in perioada urmatoare apelul la Curtea Suprema de Justitie din SUA si pana in luna noiembrie el ar trebui analizat si aprobat sau respins, iar aici ar putea incepe noua batalie legala intre Apple si coreenii de la Samsung.

Apelul ce urmeaza sa fie depus de catre avocatii Samsung vine la doar cateva zile dupa ce autoritatile americane au invalidat un brevet de inventie esential pentru terminalele iPhone, insa aceasta este doar una dintre cele 4 invalidari facute pana acum pentru el, Apple putand ataca decizia.

Samsung plans to ask the U.S. Supreme Court by November to hear its appeal of a San Jose federal jury’s stinging 2012 verdict that found the South Korean tech giant violated Apple’s iPhone patents. In court papers filed Wednesday, Samsung moved to put its ongoing patent feud with Apple on hold while it presses its appeal to the nation’s high court, which will have an opportunity to weigh in on perhaps the most high-profile tech showdown in recent memory.

Samsung a reusit pana acum sa reduca despaguburile Apple de la putin peste 1 miliard de dolari la 930 de milioane de dolari, insa spera sa reduca suma in continuare, Curtea Suprema de Justitie fiind ultima sansa de a indeplini acest obiectiv, insa sansele sunt foarte mici.