Apple angajeaza experti in dezvoltarea de masini autonome de la Tesla, Volkswagen si nu numai

masina autonoma AppleProject Titan, numele proiectului in cadrul caruia Apple dezvolta o masina electrica autonoma, avanseaza “cu pasi repezi” in momentul de fata, Apple angajand constant noi oameni capabili sa-i duca la indeplinire obiectivele.

Printre acestia se numara un fost inginer Tesla numit Jamie Carlson, el lucrand in trecut in cadrul echipei care dezvolta programul Autopilot menit sa aduca pe piata o masina autonoma sub brand-ul companiei americane, insa acum el isi va folosi expertiza pentru masina celor de la Apple.

Megan McClain, un fost angajat Volkswagen care lucra la o masina autonoma produsa de catre germani si Vinay Palakkode al Carnegie Mellon University fac acum parte din echipa de proiecte speciale din cadrul Apple, software-ul care va conduce masina Apple fiind principalul punct de concentrare al lor.

Separat de acestia, compania Apple i-a mai angajat pentru proiect si pe Xianqiao Tong de la Nvidia, Paul Frugale de la Institutul Federal pentru Tehnologie din Elvetia, in cursul verii vicepresedintele diviziei pentru testarea calitatii masinilor Fiat Chrysler devenind angajat al Apple.

Sources have said that Apple is developing a car and studying self-driving technology, but it is unclear if the iPhone maker is designing a vehicle that could drive itself. Other Apple hires since September 2014 with similar experience have worked at automakers BMW AG, Volkswagen and Ford Motor Co, automotive suppliers Delphi Automotive, Robert Bosch GmbH and TRW.

Proiectul Titan a fost aprobat de catre Tim Cook cu mai bine de un an de zile in urma si sute de persoane lucreaza la indeplinirea obiectivului sau, Apple angajand experti din cadrul BMW, Tesla, Mercedes-Benz, Volkswagen, Ford si Fiat Chrysler in ultimele luni.

Proiectul este intr-un stadiu atat de avansat incat Apple este pregatita sa testeze masina electrica autonoma in public, insa ramane de vazut cat va trece pana cand produsul va fi pregatit pentru o prezentare oficiala.