Apple cauta o locatie pentru a-si testa viitoarea masina electrica

masina Apple electricaProject Titan este denumirea proiectului prin care compania Apple dezvolta o masina electrica autonoma si desi se credea ca ea va fi gata abia in 2017 sau 2018, iata ca lucrurile avanseaza mult mai repede decat planuia inclusiv Apple.

Compania americana cauta deja o locatie in care sa-si testeze masina electrica autonoma, GoMentum Station fiind aparent aleasa de catre cei din Cupertino, aceasta fosta baza navala fiind utilizata de catre unii producatori de masini autonome pentru a-si testa in trecut produsele.

Apple a discutat deja cu administratorii locatiei pentru a o inchiria in vederea testarii masinii electrice autonome si ar fi interesata sa programeze primele teste fara a se intercala totusi cu alti producatori de masini care isi testeaza autovehiculele acolo.

Apple a angajat oameni din diverse mari companii producatoare de automobile si se pare ca participarea lor la Project Titan a contribuit la o reducere semnificativa d uratei de dezvoltare a masinii electrice a companiei Apple, ea fiind aparent gata pentru primele teste.

Correspondence obtained by us shows Project Titan is further along than many suspected and company is scouting for test locations. Apple is building a self-driving car in Silicon Valley, and is scouting for secure locations in the Bay Area to test it. In May, engineers from Apple’s secretive Special Project group met with officials from GoMentum Station, a 2,100-acre former naval base near San Francisco.

Discutiile avut de ingineri ai Apple cu reprezentantii GoMentum au avut loc in luna mai, deci exista sanse ca masina sa fie testata chiar si in momentul de fata acolo, desi acest lucru pare greu de crezut avand in vedere interesul multor companii vis-a-vis de locatie.

Chiar si asa, daca Apple este deja pregatita sa faca primele teste pentru sistemul care directioneaza automat masina pe drum, atunci este clar ca proiectul este intr-un stadiu avansat de dezvoltare, insa ramane de vazut ce vom mai afla despre el.

Apple a negociat cu BMW pentru utilizarea carosieriei BMW i3 in ideea de a isi construi propria masina, insa discutiile initiale au esuat, dar ele ar putea fi reluate mai ales ca Apple este deja gata sa-si testeze sistemul de ghidare al masinii.