Iata aplicatia care afiseaza undele radio din preajma ta

aplicatie iPad semnale Wi-FiDaca v-ati dorit vreodata sa puteti vedea toate radiatiile emise de catre Wi-Fi HotSpot-urile sau turnurile de telefonie mobila din preajma voastra, ei bine in Germania a fost inventata o aplicatie care este capabila sa faca exact acest lucru pentru utilizatori.

In clipul video de mai jos aveti prezentat modul de functionare al acestei aplicatii, ea fiind deocamdata capabila sa creeze o harta a semnalelor Wi-Fi sau GSM dintr-un laborator din Germania, intreaga tehnologie fiind impresionanta, chiar daca deocamdata este limitata la o singura locatie.

Aplicatia se numeste Architecture of Radio si este capabila sa afiseze nu doar semnalele Wi-Fi din preajma noastra, ci si cele GSM ale turnurilor de telefonie mobila sau ale satelitilor care zboara deasupra locatiei in care ne aflam in momentul in care utilizam aplicatia cu propriile iDevice-uri.

Aplicatia foloseste GPS-ul pentru a localiza utilizatorul, sistemul OpenCellID pentru a descoperi turnurile de telefonie mobila din apropiere si pentru a calcula cand un satelit zboara deasupra noastra, insa a necesitat configurare pentru a afisa semnalele Wi-Fi in baza punctelor de acces din locatia in care este testata.

The architecture of radio app is a realtime, location based visualization of cell towers, wifi routers, communication, navigation and observation satellites and their signals. A site specific version of the app includes wired communication infrastructure embedded in the exhibition space. It’s aim is to provide a comprehensive window into the infosphere.

Teoretic aplicatia Architecture of Radio poate sa afiseze si informatii fara a le avea pre-programate de catre dezvoltatori, dar in momentul de fata nu este deocamdata pregatita pentru a fi oferita publicului larg si nu va oferi foarte multe detalii utile pentru ei.

Spre deosebire de alte aplicatii similare, Architecture of Radio foloseste un vizualizator pentru a prezenta o harta virtuala a semnalelor radio din preajma noastra, acestea existand oriunde ne-am afla si desigur ca ne afecteaza intr-o anumita masura existenta.