Prima Pagina Google Google vrea sa cartografieze gropile din asfalt

Google vrea sa cartografieze gropile din asfalt

Google cartografiere gropiGoogle dezvolta o tehnologie care ar fi ideala pentru Romania, compania americana creand o tehnologie care ii permite sa cartografieze gropile din asfaltul drumurilor principale pe care circula masinile.

Tehnologia a fost inregistrata pentru brevetare in SUA si este deocamdata gandita doar pentru teritoriul american, insa ideea poate fi extinsa fara probleme si in alte zone de pe glob daca Google va considera ca acest lucru este necesar si util pentru utilizatori.

Conform brevetului de inventie, tehnologia celor de la Google ar urma sa preia date din senzorii masinilor si GPS-ul integrat in acestea pentru a isi da seama cand un utilizator trece cu automobilul peste o groapa, aceasta fiind marcata automat in Google Maps pentru ca alti soferi sa o evite.

Mai mult decat atat, Google Maps ar crea in mod automat rute alternative pentru cei care doresc sa aiba parte de o calatorie linistita, astfel ca ei vor avea posibilitatea de a evita zonele cu gropi, chiar daca asta va implica parcurgerea unui traseu mai lung pana la destinatie.

Avand in vedere ca vorbim despre o tehnologie complexa care are nevoie de foarte mult timp de testare, e putin probabil ca Google sa inceapa testele publice in mai putin de un an, insa exista sanse foarte mari ca tehnologia sa fie oferita publicului la un moment dat.

Pentru Romania o tehnologie de acest gen ar fi ideala pentru ca drumurile sau autostrazile din tara noastra sunt foarte departe de a fi macar acceptabile, insa va trece foarte mult timp pana cand o asemenea tehnologie va ajunge intr-un final la noi.

 • cisilviu

  Pentru Romania e simplu … pana incep ei sa pozeze o sa se uneasca toate gropile din drumurile noastre si devin…una…

 • dany

  Daca i folosesc in romania trebuie sa isi imbunatateasca capacitatea serverelor la ce gropi sut la noi

 • madafaca

  Ehee. Cate gropi sunt si in SUA, mai ales in New York, sunt mai breji ca noi.

 • alex

  Si cum recalculeaza alta ruta in romania fara gropi? Eu inca nu am gasit ruta aia ­čÖé

 • Google knows best :))

 • KlaudiNhO

  nu va fi sistem cu poze daca intelegeti ce cititi …. via gps

 • Liviu Verestiuc

  Ideea nu este deloc nou─â. Este furat─â cu siguran╚Ť─â de la romani. Acum un an de zile la ProTv se prezenta o aplica╚Ťie foart─â bun─â pt Ro. Cartografia gropile din asfalt ╚Öi le transmitea la un server pt centralizarea informa╚Ťiilor ├«n cauza. Erau folosi╚Ťi senzorii pt depistarea fr├ón─ârilor, a ╚Öocurilor datorit─â trecerii ro╚Ťii prin groap─â ╚Öi acceler─ârii ma╚Öinii, semn ca respectiv─â groap─â a fost trecut─â cu bine.
  Aplica╚Ťia mergea bine, era 100% rom├óneasc─â ╚Öi peste un an aud ca ├«n SUA se depune patentul pt o chestie identic─â.
  Sunt posibile dou─â cauze:
  1. Autorii au plecat în USA și atunci nu e nici o problemă.
  2. Cel mai probabil furt intelectual , ceva ├«n stilul obusnuit al lui Apple…