Tim Cook a fost premiat cu 58 de milioane de dolari pentru performantele financiare ale Apple

Tim Cook performante financiareTim Cook a preluat compania Apple la mijlocul anului 2011 dupa demisia binecunoscutului fost CEO, Steve Jobs, iar de atunci si pana acum a reusit sa mentina compania americana pe un trend ascendent in ceea ce priveste performantele financiare.

Mai mult decat atat, Tim Cook este atat de dedicat misiunii de a mentine compania Apple pe un trend profitabil incat zilele trecute a incalcat legea pentru a opri un exod de investitori, astfel ca el merita cele 58 de milioane de dolari primite pentru munca depusa.

Luni Tim Cook a primit 560.000 de actiuni Apple ca premiu pentru performantele pe care le-a inregistrat in cadrul companiei americane, valoarea lor actuala pe piata fiind de 57.5 milioane de dolari, Tim Cook luand momentan decizia de a nu vinde vreuna dintre cele care putea fi vandute, deci valoarea lor va creste cu siguranta in viitorul apropiat.

Bonusul de performanta i-a fost acordat lui Tim Cook deoarece Apple se plaseaza in top 500 cele mai profitabile companii din SUA, mai exact pe locul 46, Tim Cook trebuind sa primeasca aceasta aceste daca Apple se plasa in prima treime a top-ului, suma lor fiind redusa la jumatate daca plasarea era in a doua treime si la zero daca era in a treia treime.

Tim Cook mai are inca 4.76 milioane de actiuni Apple pe care nu el poate vinde, in momentul de fata ele valorand peste 500 de milioane de dolari. Incepand din 2016 Tim Cook va putea vinde cate peste 900.000 de unitati pana in 2021, deci teoretic poate castiga peste 100 de milioane de dolari anual daca mentine Apple pe acelasi trend.