iPhone 6S pornit apare intr-un clip Video impreuna cu diverse componente

iPhone 6S pornitUn iPhone 6S pornit si desfacut apare intr-un prim clip video  cu doar doua saptamani inainte de prezentarea oficiala ce urmeaza sa fie organizata de catre compania Apple, el fiind asamblat pe componente, procedura de pornire oprindu-se la un meniu de verificare.

Intregul terminal iPhone 6S este asamblat folosind componente preluate din fabricile partenerilor Apple, astfel ca ecranul, placa de baza, chip-ul A9, carcasa, bateria si o varietate de alte componente au fost combinate pentru a crea ceea ce vedeti in imagini.

Avand in vedere ca aceste componente nu au fost configurate, este clar de ce procesul de pornire se opreste la interfata vizibila in imaginea de mai sus, insa e normal ca acest lucru sa se intample din moment ce nici macar camera nu este at atasata.

iPhone 6S asamblat si pornit apare in imagini

In ciuda acestui lucru, imaginile ne confirma totusi existenta sistemului Force Touch pe ecranul iPhone 6S intr-o pozitionare complet noua, iar separat de el vedem placa de baza care include un model Qualcomm MDM9635M compatibil cu retele 4G+ de pana la 300 Mbps, el fiind combinat cu un chip Qualcomm WTR3925 care imbunatateste performantele GSM.

Noile chip-uri modem sunt produse folosind un proces de fabricatie de 28nm, mult mai eficient decat cel de 65nm utilizat in trecut, iar interesant este ca pentru chip-ul Qualcomm WTR3925 nu este necesar un alt chip companion pentru a oferi compatibilitate cu diverse retele 4G LTE de pe glob, eliberandu-se spatiu suplimentar pe placa de baza.

iPhone 6S placa de baza
Placa de baza iPhone 6S in partea superioara, cu rosu fiind marcat noul chip WTR3925 asociat modem-ului 4G+, in partea dreapta a imaginii fiind prezentate vechile chip-uri modem ale iPhone 6.

In continuare avem chip-ul A9 care este montat in partea centrala a placii de baza si desi pe componenta iPhone 6S nu este deocamdata vizibil logo-ul A9, aceasta este componenta reala care va fi implementata, dar din pacate nu vedem confirmarea clara a faptului ca un procesor triple-core cu 2 GB RAM va fi implementat in interiorul sau.

Partea interesanta este ca intregul chip A9 este cu 10% mai mare decat chip-ul A8 si asta deoarece Apple ar fi integrat mai multe componente in noul sau chip pentru a oferi functionalitate suplimentara, insa confirmari pentru aceste informatii vom avea abia in toamna acestui an.

iPhone 6S chip A9
Chip-ul A8 vizibil in partea stanga a imaginii este prezentat langa chip-ul A9.

We can see, however, that that the A9 package is roughly 10 percent larger in area than the A8 package found in the iPhone 6. The reason for the increased size isn’t confirmed, but it’s possible Apple has moved some additional functionality into the main chip to increase efficiency and save overall space.

iPhone 6S si iPhone 6S Plus vor fi prezentate in 9 septembrie, in timp ce lansarea iPhone 6S si iPhone 6S Plus urmeaza sa aiba loc in 18 septembrie.

iPhone 6S pornit ecran Force Touch
Ecranul iPhone 6S cu force Touch in partea sa superioara.