Apple dezvolta noi casti wireless cu anularea zgomotelor ambientale

Apple Earburds brevet inventieCastile iPhone si iPod-urilor au fost unele dintre cele mai importante accesorii ale produselor Apple, iar achizitionarea Beats le ofera celor din Cupertino posibilitatea de a le imbunatati radical in viitor.

O parte dintre planurile companiei Apple sunt dezvaluite acum de un brevet de inventie, el prezentand o pereche de casti fara fir care au implementat un sistem avansat pentru anularea zgomotelor ambientale, imbunatatind radical calitatea sunetelor redate pentru utilizatori.

Pentru a anula zgomotele ambientale fiecare dintre cele doua casti are cate un microfon implementat, ele preluand sunetele din jurul nostru pentru a le putea anula in timp ce sunetele reproduse de catre terminale sunt amplificate si redate mult mai clar.

Mai mult decat atat, castile au implementati si o serie de senzori care masoara, printre altele, vibratiile oaselor utilizatorilor, sistemul determinand si care dintre cele doua casti reda sunetele mai clar, ajustand stream-ul audio pentru cealalta casca.

Method of improving voice quality using a wireless headset with untethered earbuds starts by receiving first acoustic signal from first microphone included in first untethered earbud and receiving second acoustic signal from second microphone included in second untethered earbud. First inertial sensor output is received from first inertial sensor included in first earbud and second inertial sensor output is received from second inertial sensor included in second earbud.

Mai interesant decat atat este ca aceste noi casti pot determina si daca doar una sau ambele casti sunt introduse in urechi pentru a ajusa fluxul audio spre casca pe care noi o folosim, catre ea fiind transmis cel mai clar flux audio in ideea de a avea si cea mai buna experienta.

Aceasta tehnologie este in momentul de fata in proces de dezvoltare si nu se stie daca va fi lansata vreodata pentru utilizatori, insa daca va ajunge in EarPod-urile iPhone-urilor, atunci va oferi o experienta mult mai buna pentru a asculta muzica.