CEO Blackberry: utilizatorii nostri nu au suficient de multe aplicatii disponibile

CEO Blackberry John ChenJohn Chen este CEO al companiei Blackberry de mai bine de un an de zile si intr-un interviu recent el a vorbit despre o problema care afecteaza platforma dezvoltata de catre canadieni si care impiedica o crestere substantiala a numarului de utilizatori.

CEO-ul Blackberry, John Chen, a recunoscut in sfarsit ca platforma Blackberry are prea putine aplicatii disponibile pentru utilizatorii care folosesc smartphone-urile sale, iar acest lucru este cunoscut nu doar de utilizatorii Blackberry, ci si de restul lumii.

Chen sustine ca desi smartphone-urile Blackberry au acces la Amazon App Store, acesta nu este suficient de competitiv cu Google Play sau App Store in ceea ce priveste numarul de aplicatii, astfel ca utilizatorii au nevoie de mai mult, insa desigur ca nu exista deocamdata o solutie oferita de el pentru problema.

De la discutia privind aplicatiile, John Chen a trecut la discutiile privind lansarea unui smartphone Android produs de catre Blackberry, John Chen refuzand sa confirme zvonurile, insa afirmand ca fara a colabora cu diversi producatori nu poti rezista pe o piata atat de competitiva.

If you really want to play in the bigger market, you are going to have to be cross-platform. You are going to have to have partners; otherwise you go away.

In aceasta idee, Blackberry va lansa in cursul acestui an un smartphone numit Blackberry Venice, chiar daca al sau CEO nu confirma deocamdata existenta sa, iar el ar trebui sa contribuie la cresterea bazei de utilizatori ai producatorului canadian.

Extrem de interesant in acest interviu este faptul ca John Chen admite public problemele pe care compania Blackberry le are in momentul de fata, iar acest lucru confirma faptul ca la conducerea companiei se afla un om care pare sa stie ce trebuie sa rezolve pentru a readuce Blackberry pe “drumul cel bun”.