Popcorn Time blameaza Hollywood pentru existenta pirateriei digitale, ofera solutia rezolvarii problemei

Popcorn Time HollywoodPopcorn Time este cel mai popular serviciu pentru a vizualiza filme sau seriale TV piratate pe internet, iar saptamana aceasta v-am spus ca zeci de mii de utilizatori ai Popcorn Time sunt urmariti de catre o organizatie norvegiana care protejeaza drepturile de autor.

Saptamana trecuta in SUA cativa utilizatori ai Popcorn Time au fost actionati in judecata pentru folosirea serviciului si se pare ca marile companii de la Hollywood incearca din rasputeri sa opreasca serviciul din a le distribui global continutul multimedia catre persoane care il pirateaza.

Desigur ca nimeni nu va reusi sa opreasca piratarea de continut, insa cei de la Popcorn Time blameaza Hollywood pentru existenta piratilor si ofera inclusiv o solutie pentru rezolvarea problemei, una pe care eu o consider ideala si multa lume probabil o va vedea la fel.

Cei de la Popcorn Time sustin ca daca marile case de productie din SUA s-ar uni si ar crea un serviciu global prin care ar distribui tot continutul multimedia nou, ar putea castiga mult mai multi bani decat pana in prezent si ar limita extrem de mult existenta piratilor digitali.

People are ready to pay a fee, but a lot of them currently refuse to pay for a petty catalog with country-specific restrictions. The price can also be a hurdle for some people: $20 a month is not the same in Uganda and the United States. Why would people in France wait two years to see a movie that’s already being broadcasted in the US.

Practic in momentul de fata unele filme ale Hollywood ajung in cinematografe destul de tarziu fata de lansarea din SUA, insa majoritatea sunt lansate simultan cam oriunde pe glob si oricine doreste sa vada o pelicula populara poate sa o faca intr-un cinematograf.

Exista desigur si cei care nu au timp de asa ceva, sau nu doresc sa faca asta, dar vor sa vada filmul in propria casa si nu o pot face pentru ca nu exista serviciu care sa il distribuie, desi ei au bani sa plateasca pentru el, iar prin lansarea sa, s-ar schimba multe.

Problema banilor care ar trebui platii pentru un asemenea sistem ar fi usor de rezolvat, insa principalele probleme care impiedica lansarea unui asemenea sistem sunt: lipsa legislatiei din anumite tari de pe glob si modul de impartire ai banilor generati de un asemenea sistem, iar din pacate din cauza lor noi vom fi nevoiti in continuare sa piratam.