Steve Jobs – iata cum prezentat primul iPhone cu software incomplet si si foarte multe probleme (Video)

Steve Jobs prezentare iPhone 2G featIn ianuarie 2007 Steve Jobs prezenta lumii intregi primul terminal iPhone dezvoltat de catre compania Apple, un smartphone care la acea vreme era net superior oricarui produs similar existent pe piata, un smartphone care avea sa schimbe complet modul in care privim telefoanele inteligente.

Daca veti urmari din nou acea prezentare veti vedea un Steve Jobs calm care prezinta un iPhone ce functioneaza foarte bine si fara probleme, insa putini stiu ca in realitate terminalul nu era pregatit pentru o asemenea prezentare importanta.

Conform angajatilor care au lucrat atunci la Apple, iOS-ul instalat pe terminalele iPhone folosite de catre Steve Jobs pe scena era o versiune beta cu extrem de multe buguri care puteau genera oricand o repornire pentru interfata sau pentru intregul dispozitiv.

Spun “terminale” pentru ca desi in conferinta se observa un singur terminal, in realitate Steve Jobs avea multiple terminale ascunse la pupitrul de la care a facut prezentarea, el trecand de la un dispozitiv la altul fara ca vreo persoana din sala sa realizeze acest lucru.

Conform angajatilor Apple, care de frica au baut serios in timpul prezentarii functiilor, Steve Jobs trebuia sa prezinte fiecare functie a iPhone intr-o anumita ordine si sa deschida fiecare aplicatie de pe un alt terminal pentru ca totul sa functioneze corect, altfel sistemul de operare s-ar fi blocat.

https://youtu.be/FnDpWS8lDMo?t=49m7s

Dupa cum v-am spus si mai sus, angajatii care au dezvoltat iOS-ul pentru iPhone erau in spatele scenei si priveau ceea ce facea Steve Jobs, o sticla de whiskey ajutandu-i sa treaca peste unul dintre cele mai dificile momente din vietile lor.

Pentru a face lucrurile si mai dificile, spre sfarsitul prezentarii Steve Jobs a ales sa ignore sfaturile inginerilor sai si a deschis pe un singur terminal iPhone toate aplicatiile iOS-ului, air spre surprinderea celor din spatele scenei dispozitivul a fost capabil sa ruleze totul fara probleme.

Daca din exterior totul a parut perfect, in spatele scenei lucrurile erau departe de a fi atat de linistite, iar desi Steve Jobs stia ce probleme are terminalul cu care va revolutiona lumea, a reusit totusi sa faca, probabil, cea mai importanta prezentare a companiei Apple.

Puteti urmari in documentarul de mai sus marturiile celor care au stiut despre tot ceea ce s-a intamplat acolo.