iPhone-ul unui student opreste un glont in timpul unei talharii

iPhone impuscatiPhone-urile devin adevarate veste antiglont pentru unii utilizatori care au viata pusa in pericol de diversi hoti care incearca sa ii deposedeze de diverse bunuri de valoare, iar astazi vorbim despre o asemenea intamplare.

Un student al unei universitati din Frenso, California, a scapat nevamatamat dupa ce un hot inarmat a tras un foc de arma asupra sa iar terminalul iPhone pe care il avea in buzunarul pantalonilor a oprit proiectilul din a ii penetra piciorul si a ii provoca rani probabil serioase.

Infractorul a patrus in campusul universitatii printr-o poarta lasata deschisa si dupa ce a furat rucsacul victimei a impuscat-o in picior, probabil pentru a o impiedica sa il urmareasca, el reusind sa fuga cu laptop-ul aflat asupra victimei.

Aflat intr-un cartier rau-famat, campusul universitatii nu se dovedeste a fi un loc sigur pentru studentii care spun ca se tem pentru siguranta proprie in urma acestui incident, asta in timp ce management-ul locatiei spune ca va creste masurile de securitate.

A Fresno State student was saved by his iPhone during an armed robbery. It stopped a bullet but the shooting has raised questions of security. Faris Alotaibi, the victim’s roommate said, “He took a gun, after he took the backpack of my roommate, and he shot him in the leg but my roommate is very lucky.”

Desi un terminal iPhone este complet distrus dupa ce este lovit de un glont, partea buna este ca doar cele de calibru mare reusesc sa penetreze intregul terminal, cele de calibru mic fiind oprite fara a pune in pericol suplimentar victima.

Aceasta a fost situatia in repetate randuri in care terminale iPhone au oprit gloante care putea chiar curma viata unor posesori ai dispozitivelor, iar acum avem o noua dovada a faptului ca un smartphone, indiferent de model, va poatea salva viata fara sa va dati seama.