iPhone 7 ar putea veni cu un ecran complet nou

iPhone 7 ecran nouiPhone 7 ar urma sa aiba un ecran complet nou anul viitor, compania Apple fiind deja in discutii cu unii parteneri pentru inlocuirea actualei tehnolocii in-cell cu una G/G folosita deja in vechile modele ale iPhone sau iPad.

Apple a adoptat tehnologia in-cell pentru iPhone 5 in cursul anului 2012, insa pentru iPhone 7 in 2016 ar urma sa revina la tehnologia G/G utilizata in trecut, desi a afirmat in 2012 ca ea este depasita din punct de vedere tehnologic.

Apple a folosit tehnologia G/G si in cazul tabletelor iPad lansate intre 2010 si 2012, renuntand la ea pentru tehnologia GF2, insa daca va face aceasta schimbare pentru terminalele iPhone, atunci ne putem astepta ca tabletele iPad sa nu fie trecute cu vederea.

In momentul de fata Apple si unii parteneri ai sai primesc ecrane fabricate folosind tehnologia G/G in vederea testarii pentru implementare intr-un terminal iPhone 7 ce urmeaza sa fie lansat anul viitor, dar deocamdata totul este in stadiu de testare.

Makers have already begun sending samples of fully laminated G/G technology to Apple and Corning along with Asahi Glass have also reportedly sent glass samples. Apple is in discussions over whether to go back to G/G instead of in-cell technology for future iPhone devices as in-cell technology is currently struggling with various production bottlenecks.

Este cert ca iPhone 6S si iPhone 6S Plus vor folosi in continuare tehnologia in-cell pentru ecranele proprii, deci nu ne putem astepta ca Apple sa schimbe ceva acum, insa pentru anul viitor lucrurile vor sta altfel, sau cel putin asta ne spun surse asiatice ale partenerilor Apple.

Actualele ecrane fabricate folosind tehnologia in-cell nu pot fi produse in cantitati foarte mari, iar compania Apple are probleme inclusiv in a creste rezolutia ecranelor, astfel ca revenirea la cea G/G ar putea fi extrem de importanta pentru evolutia iPhone 7.

Desigur ca o revenire la tehnologia G/G nu inseamna in mod neaparat ca Apple va creste rezolutia ecranului iPhone 7, dar este un bun indicator al acestei posibile schimbari.