Apple angajeaza un numar mare de angajati specializati in inteligenta artificiala

siri inteligenta artificialaSiri a fost lansat in cursul anului 2011 de catre compania Apple, iar de atunci si pana acum cei din Cupertino au incercat in mod constant sa imbunatateasca inteligenta artificiala care sta la baza software-ului sau.

Intr-o tentativa de a oferi un avantaj serios asistentului Siri fata de competitorii dezvoltati de catre Google sau Microsoft, compania Apple cauta in momentul de fata sa angajeze nu mai putin de 86 de ingineri care sa-i imbunatateasca inteligenta artificiala.

Numarul mare de persoane este necesar deoarece Apple, spre deosebire de Google, nu preia in masa informatii de la posesorii de iDevice-uri, ci preia un set redus de date care ii ofera mai putine detalii cu privire la ceea ce asteapta utilizatorii sa auda de la asistent.

In aceasta idee, Apple are nevoie de mai multi ingineri pentru a imbunatati asistentul personal Siri, iar avand la dispozitie aproape 200 de miliarde de dolari, compania Apple cauta cei mai buni oameni specializati in inteligenta artificiala.

As part of its push, the company is currently trying to hire at least 86 more employees with expertise in the branch of artificial intelligence known as machine learning, according to a recent analysis of Apple job postings. The company has also stepped up its courtship of machine-learning PhD’s, joining Google, Amazon, Facebook and others in a fierce contest, leading academics say.

Avand in vedere ca Apple deocamdata cauta inginerii potriviti pentru echipa care dezvolta Siri, nimeni nu stie cat timp va trece pana cand asistentul personal va putea concura in tot si in toate cu Google Now-ul celor de la Google, insa exista sperante mari de la el.

Acestea fiind spuse, Apple incearca sa imbunatateasca serios asistentul personal Siri pentru utilizatorii sai, insa ramane de vazut cat va dura pana cand noi vom beneficia de ceea ce incearca Apple sa creeze acum.