Apple TV 4 este promovat ca o consola pentru jocuri

Apple TV 4 consola jocuriVa spuneam zilele trecute ca Apple vrea ca Apple TV 4 sa inlocuiasca a ta consola de jocuri, iar cele mai recente informatii privind viitorul produs al celor din Cupertino par sa confirme ambitiile privitoare la rolul pe care el ar trebui sa il aiba in perioada urmatoare.

Apple va promova intens jocurile pentru Apple TV 4 dupa lansarea produsului, concurand astfel cu mari producatori de console precum Microsoft, Nintendo sau Playstation, asta desi produsul sau nu are capacitatea de a rula jocuri la fel de complexe si de a oferi o experienta similara pentru utilizatori.

Constienta ca are un “razboi” foarte greu in fata, compania Apple va incerca initial sa atraga gamerii “de ocazie” catre Apple TV 4, jocurile disponibile in momentul de fata in App Store fiind create in principal pentru cei care intra in aceasta categorie.

Viitoarele jocuri pentru Apple TV 4 nu vor fi cu mult mai complexe si nu vor putea rivaliza chiar atat de serios cu jocurile de pe console din cauza faptului ca nu ofera motoare grafice la fel de bune, dar si povesti la fel de complexe si de lungi, sistemul de control fiind deasemenea deficitar.

Apple is expected to make games a primary selling point of its new Apple TV product, which is scheduled to be announced on Wednesday in San Francisco, according to people briefed on Apple’s plans who spoke on the condition of anonymity.

Jocurile pentru iPhone si iPad au crescut in popularitate in ultimii ani si este de asteptat ca acest trend sa continue, insa asta pentru ca lumea stie exact ce sa se astepte de la titlurile create pentru acest tip de terminale mobile, asta in timp ce pentru Apple TV 4 situatia este alta.

Daca Apple va promova Apple TV 4 ca o consola, atunci risca sa dezamageasca foarte multe persoane care vor descoperi rapid ca micul Apple TV este departe de a fi la fel de bun precum o consola.

Conferinta pentru prezentarea iPhone 6S urmeaza sa aiba loc miercuri, 9 septembrie, insa intre timp va recomand sa descarcati aplicatia iDevice.ro, faceti un bookmark primei pagini a iDevice.ro, abonati-va la newsletter sau abonati-va la notificarile desktop pentru a primi cele mai noi stiri din lumea tehnologiei.