Apple TV 4 – chip A8, pana la 16 GB spatiu de stocare, dar fara 4K

apple tv 4 hardwareApple TV 4 va fi prezentat in 9 septembrie de catre compania Apple, iar daca acum cateva ore v-am spus ca el va fi vandut la pretul de doar 149 de dolari, ei bine acum va spun si care va fi configuratia sa hardware.

Conform unor surse apropiate companiei Apple, Apple TV 4 va avea o telecomanda neagra sau gri inchis care se va potrivi culorii alese de catre americani pentru carcasa produsului, ea urmand a fi tactila, cu senzori de miscare si microfon integrat pentru Siri.

Telecomanda Apple TV 4 va fi produsa din metal, iar separat de butoanele clasice ea va avea unul care va functiona ca si buton Home, un altul pentru a activa asistentul personal Siri, dar si butoane care permit ajustarea rapida a volumului redat de catre produs.

Apple TV 4 va avea 8 sau 16 GB spatiu de stocare disponibil pentru salvarea de continut pentru vizualizare offline, compania Apple dorind sa lanseze un model cu 8 GB la 149 de dolari si unul de 16 GB la 199 de dolari, insa deocamdata nu se stie ce a ales.

Pentru ca Apple TV 4 ruleaza iOS 9, Apple a implementat chip-ul A8 din iPhone 6 si iPhone 6 Plus, acesta avand mai putina putere de procesare decat cel A8X al iPad Air 2, mai exact procesor dual-core in locul celui triple-core si 1 GB RAM in locul celor 2 GB RAM, placa grafica fiind deasemenea mai slaba.

Apple TV 4 are exact aceleasi porturi precum actualul model vandut de catre compania Apple, deci vorbim despre un port HDMI, un port de incarcare, un port USB si cam atat, Apple evitand sa implementeze un port Thunderbolt pentru el.

Marele “absent” al Apple TV 4 este lipsa suportului 4K, compania Apple hotarand ca deocamdata nu este nevoie de o asemenea functie pentru produsul sau, insa era normal ca el sa nu vina acum pentru ca utilizarea unui chip A8 limiteaza sever performantele produsului.

Acestea fiind spuse, in exact o saptamana vom vedea pentru prima oara Apple TV 4.

5 COMENTARII

  1. Daca iti ofera cineva special pt un test,gen cei de la orange sa ne impartasesti si noua impresii cum merge si ce functii sunt alocate pt cei din Romania. Multumesc frumos 🙂