Apple vrea ca Apple TV 4 sa fie viitoarea ta consola

Apple TV 4 consolaApple TV 4, iPhone 6S si iPhone 6S Plus vor fi prezentate in 9 septembrie de catre compania Apple, insa pana atunci aflam o multitudine de informatii mai mult sau mai putin interesante in legatura cu ceea ce urmeaza sa ne ofere el de luna viitoare.

V-am spus saptamana trecuta ca Apple TV 4 va avea o telecomanda noua si control avansat prin Siri, iar in weekend v-am spus ca Apple TV 4 ar putea costa 200 de dolari, iar astazi aflati si de ce ar alege compania Apple un pret asa mare.

Conform unor surse apropiate celor din Cupertino, Apple vrea ca Apple TV 4 sa fie viitoarea consola a multor utilizatori, cei din Cupertino atacand direct XBOX One sau Playstations 4, insa in masura posibilitatilor oferite de catre hardware.

Apple TV 4 va avea un App Store prin care vom putea instala jocurile create de catre dezvoltatori, iar controlarea lor va putea fi facuta folosind telecomanda tactila sau gamepad-urile pe care le vom putea conecta la produs multumita iOS-ului.

In addition to the convenience of downloading games directly from the Apple TV’s built-in App Store, and controlling many of them via a new bundled remote control, Apple will also support more complex, console-style Bluetooth game controllers with the pressure-sensitive buttons and joysticks.

Apple a implementat incepand cu iOS 7 suport pentru gamepad-uri, insa in Apple TV 4 aduce utilitate adevarata pentru aceste accesorii, ele putand controla jocuri rulate pe televizoare, totul intr-un mod cat se poate de natural, experienta fiind similara celei oferite de console.

Pentru a “indulci” putin lucrurile, Apple a implementat si senzori de miscare in telecomanda produsului, astfel ca veti putea conduce o masina miscand-o, veti putea juca tenis si multe altele intr-un mod similar celui oferit de Wii.

Desigur ca Apple TV 4 are hardware mult mai slab si jocurile pentru iOS nu au nici pe departe calitatea grafica sau povestea ampla a jocurilor pentru console, insa Apple trebuie sa inceapa de undeva cu evolutia, iar acest nou produs este inceputul.

Trecand acum la noua telecomanda, ea va avea un buton dedicat care va prelua rolul unui buton Home, va avea un buton separat pentru activarea Siri, va avea baterii ce trebuie schimbate, insa va permite navigarea prin orice meniu al Apple TV, Siri facand acelasi lucru.

Oferind control total al Apple TV prin Siri, compania Apple aduce in sfarsit optiunea de a ne utiliza doar vocile pentru a naviga prin orice meniu din interfata de utilizator al produsului, aceasta optiune nefiind oferita pentru vreun alt produs al celor din Cupertino.

Apple TV 4 va beneficia de Bluetooth 4.2 si suport pentru Wi-Fi 802.11ac oferind viteze de download de sute de megabiti, dar si consum redus de energie, utilizatorii putand chiar sa si aleaga in prealabil ce controllere folosesc pentru jocurile incercate pe noul produs.

Apple TV 4 se anunta a fi un produs grozav, insa ramane de vazut cati vor fi dispusi sa plateasca 200 de dolari pentru el in locul unei console care, in mare, ofera cam aceleasi functii, dar o experienta mult mai buna si jocuri mult mai interesante.

3 COMENTARII

  1. Apple ar trebui sa inceapa sa-si reconstruiasca OpenGL-ul din OS X, ca a ramas ani in urma DirectX-ului din Windows si nu e capabil de performanta pt jocuri video .
    Jocurile si hardware-ul de iOS sunt cel mult pentru console portabile , dar probabil pt fani , vor fi o alta “minune” marca Apple .