Prima Pagina Noutati Samsung va lansa smartphone-uri cu 6 GB RAM

Samsung va lansa smartphone-uri cu 6 GB RAM

Samsung 6 GB RAMSamsung va lansa smartphone-uri si tablete cu 6 GB RAM, compania coreeana anuntand in cursul noptii trecute initierea unei productii de test pentru primele module de RAM 12-gigabit (Gb) LPDDR4, aceastea urmand a intra in productie de masa anul viitor.

Produse folosind un proces de fabricatie de 20nm, noile module de 6 GB RAM DDR4 sunt cu pana la 30% mai rapide decat actualele module de 4 GB RAM, oferind viteze de pana la 4,266 Mbps pentru scriere de date, aceste chip-uri fiind de 2 ori mai rapide decat cele DDR4 pentru PC-uri.

Mai mult decat atat, noile module de 6 GB RAM DDR 4 consuma si cu 20% mai putina energie decat cele de 4 GB RAM DDR4, astfel ca Samsung va creste inclusiv capacitatea de productie pentru a avea suficiente asemenea chip-uri pentru cei interesati.

Compared to the preceding 20nm-based 8Gb LPDDR4, the 12Gb version is more than 30 percent faster at 4,266 megabits per second (Mbps), and is twice as fast as DDR4 DRAM for PCs*, while consuming 20 percent less energy. In addition, manufacturing productivity of the 12Gb LPDDR4 has been raised more than 50 percent over that of 20nm-class** 8Gb LPDDR4, which will further fuel demand for higher memory capacity in flagship mobile devices.

Practic Samsung spune ca smartphone-urile au nevoie de mai ult RAM decat PC-urile pentru a le ajunge in performante si aici vorbim desigur despre terminalele Android care se pare ca nu se mai “satura” de RAM-ul implementat de catre producatori.

 • Srb Srb

  6gb este un nr ciudat pt RAM, deobicei 4Gb ram sau 8Gb Ram

 • amfetamin

  Nu e deloc ciudat,n-ai mai văzut PC cu 6gb rami?(au 3 sloturi de cate 2 gb). Daca era 5 gb suna ciudat.

 • Eu am 6 GB RAM pe PC. Sunt DDR3 si functioneaza in triple-channel, trei module de cate 2 GB.

 • Srb Srb

  pai in PC stiu ca in acest caz pierdeai dual channel, daca erai cu 3 sloturi).Ma rog oricum cred ca era mai bine sa fie cu 8G ram

 • @Srb Srb: Triple channel e superior, de aia e DDR3.

 • Srb Srb

  si practic DDR4 este quad channel?

 • rpm

  sa puna si SSD😂

 • alter ego

  LOL srb – dar nu prea le ai cu nimic in afara de iPhone . E de inteles !!!

 • Srb Srb

  Glumeam…si nici nu prea am de ce sa am treaba cu lumea IT..decat am nevoie..daca vrei vorbim in ceea ce ma pricep si fac in viata de zi cu zi…asa ca ramai tu robot pt mine lumea IT este mai mult virtuala si o sa ajungi sa te casatoresti cu SIRI domnule alter ego

 • V.P

  ;)))).