Samsung va lansa smartphone-uri cu 6 GB RAM

Samsung 6 GB RAMSamsung va lansa smartphone-uri si tablete cu 6 GB RAM, compania coreeana anuntand in cursul noptii trecute initierea unei productii de test pentru primele module de RAM 12-gigabit (Gb) LPDDR4, aceastea urmand a intra in productie de masa anul viitor.

Produse folosind un proces de fabricatie de 20nm, noile module de 6 GB RAM DDR4 sunt cu pana la 30% mai rapide decat actualele module de 4 GB RAM, oferind viteze de pana la 4,266 Mbps pentru scriere de date, aceste chip-uri fiind de 2 ori mai rapide decat cele DDR4 pentru PC-uri.

Mai mult decat atat, noile module de 6 GB RAM DDR 4 consuma si cu 20% mai putina energie decat cele de 4 GB RAM DDR4, astfel ca Samsung va creste inclusiv capacitatea de productie pentru a avea suficiente asemenea chip-uri pentru cei interesati.

Compared to the preceding 20nm-based 8Gb LPDDR4, the 12Gb version is more than 30 percent faster at 4,266 megabits per second (Mbps), and is twice as fast as DDR4 DRAM for PCs*, while consuming 20 percent less energy. In addition, manufacturing productivity of the 12Gb LPDDR4 has been raised more than 50 percent over that of 20nm-class** 8Gb LPDDR4, which will further fuel demand for higher memory capacity in flagship mobile devices.

Practic Samsung spune ca smartphone-urile au nevoie de mai ult RAM decat PC-urile pentru a le ajunge in performante si aici vorbim desigur despre terminalele Android care se pare ca nu se mai “satura” de RAM-ul implementat de catre producatori.