Prima Pagina 4G Orange lanseaza apelurile 4G VoLTE

Orange lanseaza apelurile 4G VoLTE

Orange apel 4G VoLTEOrange a anuntat lansarea apelurilor 4G VoLTE incepand din data de 14 septembrie, operatorul de telefonie mobila urmand a ne permite efectuarea de apeluri telefonice direct din reteaua 4G fara a mai face rollback spre reteaua 3G.

In momentul de fata doar terminalele Samsung Galaxy S6 si Samsung Galaxy S6 Edge vor putea initia apeluri 4G VoLTE din reteaua operatorului de telefonie mobila, iar interlocutorul le poate primi pe orice fel de telefon, insa apelurile strict in 4G VoLTE vor putea fi facute deocamdata doar pe aceste tipuri de terminale.

Lansarea de apeluri 4G VoLTE in reteaua Orange permite efectuarea de apeluri HD mult mai clare, insa ofera in acelasi timp si posibilitatea de a utiliza internetul 4G in timpul convorbirilor telefonice, in acest moment aceasta functie fiind disponibila doar pentru apelurile 3G.

Pentru cei care nu vad rostul apelurilor 4G VoLTE, ei bine va spun ca apelurile telefonice se initiaza mult mai usor cu aceasta tehnologie daca sunteti conectati la o retea 4G in timpul apelarii, iar asta deoarece terminalul vostru nu mai face trecerea de la 4G la 3G pentru a initia apelul.

Bun, acum daca va intrebati daca din 14 septembrie veti putea face apeluri 4G VoLTE direct de pe iPhone, va spun de pe acum ca acest lucru nu va fi posibil, tehnologia fiind oferita in exclusivitate de catre Orange doar pentru cele doua terminale Samsung mentionate anterior.

Cei de la Samsung au evitat sa ofere detalii cu privire la extinderea suportului pentru apeluri 4G VoLTE si la alte tipuri de smartphone-uri, insa am o vaga banuiala ca lansarea iPhone 6S ne-ar putea aduce aceasta tehnologie, dar abia din toamna.

  • @burlacu: Da, dar trebuie activata optiunea din iOS, iar Orange nu o va face din 14 septembrie.

  • amfetamin

    La ce bun atunci,adică il lansezi,faci mare tam-tam pt 0.5-1% din baza de clienți Orange??

  • Sa promoveze Samsung-urile ca sa se vanda. In 2 – 3 luni vor extinde probabil.

  • roastedwookie

    hmm zaone oare cu un fisier de configurari modificat sa aiba optiubea adaugara oare va merge? ma bag sa incerc din 14

  • Asta sunt si eu curios, dar trebuie un Carrier Bundle modificat si semnat… sau jailbreak.

  • Pingback: Orange lanseaza noi abonamente si un nou website | iDevice.ro()