Prima Pagina iPhone 6S De ce este iPhone 6S mai greu decat iPhone 6 ?

De ce este iPhone 6S mai greu decat iPhone 6 ?

iPhone 6S mai greu iPhone 6De ce este iPhone 6S mai greu decat iPhone 6 ? Ei bine, multa lume si-a pus aceasta intrebare din moment ce iPhone 6S si iPhone 6S Plus sunt cu 14 grame si respectiv 20 de grame mai grele decat iPhone 6 si iPhone 6 Plus, care au fost lansate anul trecut.

Unii au pus aceasta crestere in greutate pe baza faptului ca Apple foloseste un nou tip de aluminiu 7000 in iPhone 6S si iPhone 6S Plus, insa in realitate la baza cresterii in greutate sta cu totul altceva si nu noul tip de aluminiu, care are totusi o compozitie de materiale diferita.

Conform informatiilor oferite chiar de catre compania Apple, iPhone 6S si iPhone 6S Plus sunt mai grele decat iPhone 6 si iPhone 6 Plus din cauza componentei 3D Touch implementate in ecran, aceasta facand intregul ecran mai greu cu 17 grame.

In iPhone 6S diferenta de greutate a fost usor compensata cu reducerea greutatii altor componente implementate in terminal, in timp ce iPhone 6S Plus nu a beneficiat de acelasi lucru si este cu 20 de grame mai greu decat predecesorul sau.

It turns out the extra heft comes almost solely from that new 3D Touch display. The display assembly now weighs over twice as much as before. In the 6, the display used to weigh 12 grams — it now weighs 29 grams. That’s because Apple had to add an entirely new layer to its display assembly to measure pressure.

Desi diferenta de greutate este mica, daca veti tine iPhone 6S si iPhone 6S Plus in mana si le veti compara cu vechile modele, veti sesiza diferenta, insa fara a face o comparatie de acest gen e putin probabil sa simtiti vreodata ca noule smartphone-uri sunt mai grele.

Desi cresterea in greutate nu este ceva laudabil pentru un smartphone, in acest caz functia 3D Touch va fi atat de utila incat merita trecuta cu vederea schimbarea facuta de Apple.

 • Attilar1

  Eu m-as bucura daca iphone 7 ar fi la fel de groasa ca si iphone 4 sau 4s, dar sa tina bateria macar 2 zile. Pentru mine conteaza mai mult autonomia decat grosimea.

 • Attilar1

  …Sau greutatea de 50 grame in plus

 • Fc Valiza EPO Poarta Alba

  Banuiesc ca tu ai trecut demult de 3D si esti pe la 8D, ‘teligentule…

 • lepadat robert

  Are un “S” un plus fata de iphone 6 :))))

 • Sym

  Peter, intr-adevar unii au trecut demult de 3D. Dar sub o alta forma: LONG PRESS.
  3D, ca si Long Press, deschid un meniu cu functii suplimentare. Aceste functii sunt diferite de functiile/actiunile unui short press. Acum diferenta dintre ele: la 3D apesi mai tare pe ecran, la long press apesi normal dar tii degetul pe ecran mai mult (cam o secunda).
  Care tehnologie e mai buna nu stiu pentru ca nu am avut ocazia sa fac comparatie.
  Acum ca ai vazut cum sta treaba cu 3D, poti sa te dai si tu mare printre boangheni ca esti ‘teligent.
  O seara placuta.

 • Sym

  Zaone, ai vazut ce are haterul asta mititel, Peter, in avatar? E Tom cu o pancarta cu ‘muie steaua’. Acum ma intreb, care o fi asemanarea dintre Steaua si Samsung de asta micu’ nu poate dormi noaptea de grija lor?

 • @Fc Valiza EPO Poarta Alba: Te rog sa iti schimbi avatarul.