Cat costa productia iPhone 6S ?

4

iPhone 6S este vandut de catre compania Apple la un pret minim de 650 de dolari in SUA, insa in diverse tari de pe glob terminalele vor ajunge sa coste si pana la 1000 de dolari in versiunea de baza, iar asta in conditiile in care productia este mult mai ieftina.

Conform unor estimari facute de catre America Merrill Lynch, Apple ar plati 234 de dolari pentru toata productia terminalelor iPhone 6S 64 GB, insa aici nu este inclus si costul de asamblare al componentelor, ci doar simplele componente folosite in el.

Estimarile spun ca 127.2 dolari costa doar semiconductorii, 73.8 dolari costa componentele, in timp ce 33 de dolari costa diversele alte componente ale terminalelor iPhone 6S pentru un cost total al componentelor care se ridica la 234 de dolari.

Impartind costurile pe componente, chip-urile radio costa 36 de dolari, chip-ul A9 costa 25 de dolari, senzorii NFC/TouchID/etc/ costa 22 de dolari, in timp ce modulele de 64 GB de memorie costa 20 de dolari.

Ecranul este cea mai scumpa componenta dintre toate, insa pentru ea nu este oferita o extimare de achizitie, desi costul sau este mai mare decat cel al chip-ului A9 si asta deoarece 3D Touch este inclus in ecran si creste serios costul de achizitie.

cost productie iPhone 6S

Toate estimarile de mai sus sunt facute pentru un iPhone 6S de 64 GB care este vandut de catre compania Apple la pretul de 750 de dolari in SUA, fara taxe, astfel ca Apple castiga aproximativ 500 de dolari la vanzarea fiecarui terminal iPhone doar in SUA.

Daca ne uitam la alte tari, atunci profitul Apple creste si mai mult, mai ales in Europa unde terminalele sunt vandute la minim 739 de euro, pretul fiind mai mare decat cel perceput in SUA, deci profitul este cu atat mai mare pentru cei din Cupertino.