Prima Pagina iPhone 6S Cat costa productia iPhone 6S ?

Cat costa productia iPhone 6S ?

iPhone 6S este vandut de catre compania Apple la un pret minim de 650 de dolari in SUA, insa in diverse tari de pe glob terminalele vor ajunge sa coste si pana la 1000 de dolari in versiunea de baza, iar asta in conditiile in care productia este mult mai ieftina.

Conform unor estimari facute de catre America Merrill Lynch, Apple ar plati 234 de dolari pentru toata productia terminalelor iPhone 6S 64 GB, insa aici nu este inclus si costul de asamblare al componentelor, ci doar simplele componente folosite in el.

Estimarile spun ca 127.2 dolari costa doar semiconductorii, 73.8 dolari costa componentele, in timp ce 33 de dolari costa diversele alte componente ale terminalelor iPhone 6S pentru un cost total al componentelor care se ridica la 234 de dolari.

Impartind costurile pe componente, chip-urile radio costa 36 de dolari, chip-ul A9 costa 25 de dolari, senzorii NFC/TouchID/etc/ costa 22 de dolari, in timp ce modulele de 64 GB de memorie costa 20 de dolari.

Ecranul este cea mai scumpa componenta dintre toate, insa pentru ea nu este oferita o extimare de achizitie, desi costul sau este mai mare decat cel al chip-ului A9 si asta deoarece 3D Touch este inclus in ecran si creste serios costul de achizitie.

cost productie iPhone 6S

Toate estimarile de mai sus sunt facute pentru un iPhone 6S de 64 GB care este vandut de catre compania Apple la pretul de 750 de dolari in SUA, fara taxe, astfel ca Apple castiga aproximativ 500 de dolari la vanzarea fiecarui terminal iPhone doar in SUA.

Daca ne uitam la alte tari, atunci profitul Apple creste si mai mult, mai ales in Europa unde terminalele sunt vandute la minim 739 de euro, pretul fiind mai mare decat cel perceput in SUA, deci profitul este cu atat mai mare pentru cei din Cupertino.

 • amfetamin

  Daca un modul de 64 gb e 20$,cat e cel de 16 sau 128 oare? Si Haplea ne cere 100 $/€ pe un modul de capacitate mai mare. Eu înțeleg ca dezvoltare,reclame,salarii,bla bla bla,dar la un modul cumparat en gros(probabil de la Samsung) ce dezvolți la el? Un 50$/€ diferenta intre 16/64/128 era de bun simt.

 • Fc Valiza EPO Poarta Alba

  Asta inseamna sa fii mafiot.
  Sa nu ne mai lamentam.
  Sunt 1000000000000000 de modele de telefoane in lume.
  E drept ca 99999999999999 dintre ele sunt trompete.

 • lucian84

  Va dau un exemplu: un iPhone 5s la, lansare a costat 549£ după un an când s-a lansat iPhone 6 a scăzut prețul la 459£ iar la doi ani de la lansare când s-a lansat iPhone 6s costa 379£. Prețurile astea sunt din Apple store Uk. Concluzie: prost este cine cere sau cel care da ?? Credeți ca Apple pierdea bani dacă vindea in ziua lansării iPhone 5s la prețul de 379£ ? Eu cred ca nu, dar dacă sunt oameni nerăbdători si fuduli sa nu zic “prosti” de ce sa nu se vândă la un preț care le aduce profit maxim ?? Asta se numește marketing si manipulare in masa !!!

 • icetkk

  Pe lângă iPhone, mai primești căști, încărcător, cablu, pliante și cutie. Toate au costul lor.
  Nu mai zic de punerea lor cap la cap, sau asamblarea telefonului, R&D, logistică. Totul costă bani. Marja de profit e MULT mai mică decât e descrisă în articolul ăsta.