iPhone 6S si iPhone 6S Plus au fost anuntate cu 3D Touch, Live Photos, chip A9, camera de 12 megapixeli, filmare 4K, iata detaliile!

clip video prezentare iPhone 6S iphone 6S PLus

iPhone 6S si iPhone 6S Plus tocmai au fost anuntate de catre compania Apple cu o multitudine de noutati importante.

iPhone-urile au avut o crestere de 35% in vanzari fata de anul trecut, in China cresterea fiind de 75%, iPhone 6 fiind cel mai popular iPhone lansat vreodata, conform lui Tim Cook.

Carcasa din aluminiu 7000

https://www.youtube.com/watch?v=aBYWGjIzvyw

iPhone 6S si iPhone 6S Plus arata exact precum iPhone 6 si iPhone 6 Plus, au wallpaper-uri animate si sunt disponibile in versiune roz, de fapt rose gold.

iPhone 6S si iPhone 6S Plus sunt facute dintr-o carcasa din aluminiu 7000 folosit in industria spatiala, deci vor fi de 2 ori mai rezistente decat vechile modele si nu se vor indoi usor.

3D Touch

https://www.youtube.com/watch?v=cSTEB8cdQwo

iPhone 6S si iPhone 6S Plus au 3D Touch, un Force Touch avansat care face distinctie intre trei tipuri de atingeri facute de catre utilizatori in timpul folosirii terminalelor.

iPhone 6S rose gold Apple

iPhone 6S si iPhone 6S Plus au ecrane dintr-o sticla mai rezistenta, probabil Gorilla Glass 4, insa Apple o numeste Ion-X si spune ca este cea mai buna din industrie.

3D Touch din iPhone 6S si iPhone 6S Plus aduce noi gesturi numite Peek si Pop, acestea facilitand controlarea noului sistem si oferind o multitudine de functii noi pentru aplicatii.

3D Touch iPhone 6S si iPhone 6S Plus

Mai exact, iPhone 6S si iPhone 6S Plus cu 3D Touch permite controlarea aplicatiilor antive prin trei tipuri de apasari facute pe ecran,a cestea controland diverse functii.

3D Touch in iPhone 6S si iPhone 6S Plus aduce un sistem dinamic pentru iOS 9 care afiseaza o un meniu special de optiuni pentru a controla diverse functii ale aplicatiilor, acesta fiind afisat direct sub aplicatii.

3D Touch iPhone 6S si iPhone 6S Plus 1

Folosind 3D Touch pe iconita unei aplicatii putem deschide un asemenea meniu de optiuni care ne permite sa actionam o comanda direct din el, cum ar fi inregistrarea unui selfie sau initierea inregistrarii unui clip video, fara a mai deschide aplicatia si a cauta acea functie prin meniu.

3D Touch face si scroll-ul mai usor prin libraria foto sau email-uri, oferind noi optiuni de control pentru clipuri video.

3D Touch iPhone 6S si iPhone 6S Plus 2

Apple a implementat modulul Taptic Engine in iPhone 6S si iPhone 6S Plus pentru a putea oferi 3D Touch, acesta masurand distanta dintre sticla si backlight pentru a intelege apasarile.

Tap-uri mini si puternice genereaza diverse tipuri de feedback, vibratii, acestea durand intre 10 si 15 milisecunde pentru a ne da de inteles ca actiunea noastra a fost perceputa.

3D Touch iPhone 6S si iPhone 6S Plus Facebook

Separat de afisarea anumitor optiuni pentru controlarea aplicatiilor, 3D Touch permite vizualizarea rapida de informatii prin apasari puternice, aceasta optiune fiind utila in maps unde putem vedea informatiile unui punct de interes extrem de rapid.

Pentru Facebook sau Instagram putem crea rapid statusul sau inregistra poze folosind direct 3D Touch, optiunile fiind afisate prin apasarea peste aplicatii.

3D Touch iPhone 6S si iPhone 6S Plus 4

Chip A9 triple-core

Trecand acum la hardware, iPhone 6S si iPhone 6S Plus au un chip A9 de 14nm, acesta avand performante grafice cu 90% mai bune, fiind cu pana la 70% mai rapid decat chip-ul A8.

S-a spus ca chip-ul A9 al iPhone 6S si iPhone 6S Plus va avea un procesor triple-core si in baza informatiilor oferite de catre Apple se pare ca acest zvon este adevarat.

3D Touch iPhone 6S si iPhone 6S Plus 3

iPhone 6S si iPhone 6S Plus au disponibil un co-procesor de miscare M9 care este integrat in chip-ul A9 si este mereu pornit pentru a oferi tot timpul informatii pentru utilizatori.

Noul chip M9 este capabil sa recunoasca mult mai bine miscarile facute de catre utilizatori, deci va oferi date mai exacte.

Touch ID

Touch ID a fost imbunatatit in iPhone 6S si iPhone 6S Plus, acesta fiind cea de-a doua generatie creata de Apple, inregistrand amprentele mai rapid si mai exact.

Camera de 12 megapixeli cu inregistrare 4K

iPhone 6S si iPhone 6S Plus au o camera de 12 megapixeli, aceasta inregistrand cu 50% mai multi pixeli decat camera vechilor modele, sistemul de focalizare automata fiind mult mai exact.

iPhone 6S si iPhone 6S Plus camera 4K 12 megapixeli

Apple a implementat un nou modul de inregistrare a pozelor in conditii de luminozitate scazuta, astfel ca acestea vor fi mult mai luminate si mai exacte, indiferent de conditiile de inregistrare.

iPhone 6S si iPhone 6S Plus sunt capabile sa inregistreze clipuri video 4K in conditii de utilizare normala, astfel ca vom avea parte de un upgrade major.

Aici puteti vedea cum arata pozele si filmele inregistrate cu noua camera a iPhone 6S.

Camera Frontala de 5 megapixeli

iPhone 6S si iPhone 6S Plus au acum si o camera frontala de 5 megapixeli capabila sa inregistreze clipuri video in format 1080p impreuna cu selfie-uri cu flash si slow-motion la 720p.

iPhone 6S si iPhone 6S Plus camera frontala 5 megapixeli flash selfie

Pentru a putea oferi acest selfie flash, compania Apple creste cu de pana la 3 ori luminozitatea ecranului in timpul inregistrarii pozelor, totul fara un flash LED.

Live Photos

Pentru ca iPhone 6S si iPhone 6S Plus au disponibile un chip A9 si 3D Touch, compania Apple au creat o tehnologie numita Live Photos care anima imaginile inregistrate de catre noi.

Aceste Live Photos, imagini in direct, pot inregistra inclusiv sunete, astfel ca vorbim despre scurte clipuri video inregistrate in diverse locatii.

Aceste poze se inregistreaza precum cele normale, doar ca expunerea este extinsa pentru a inregistra video si audio.

Bateria

baterie iPhone 6S iPhone 6S Plus

Din pacate bateriile iPhone 6S si iPhone 6S Plus sunt de capacitate mai mica decat cele folosite in iPhone 6 si iPhone 6 Plus, insa acest lucru nu ar trebui sa aiba vreun impact asupra autonomiei terminalelor.

4G+ si Wi-Fi la 866 Mbps

Pe partea 4G LTE exista suport pentru 23 de tipuri de benzi, Wi-Fi avand acum conectivitate de pana la 866 Mbps, adica de 2 ori mai rapid decat in mod normal.

Lansare si preturi

lansare iPhone 6S si iPhone 6S Plus 25 septembrie

iPhone 6S si iPhone 6S Plus vor fi disponibile la exact aceleasi preturi in versiuni ce incep de la 16 GB spatiu de stocare, asa ca nu avem parte de acel model de 32 GB dorit de catre multi.

iPhone 6S si iPhone 6S Plus vor fi lansate in 25 septembrie de catre compania Apple in 10 tari, asa cum era de asteptat, insa precomenzile vor putea fi facute incepand din data de 12 septembrie.

Din pacate compania Apple a decis sa si creasca preturile de vanzare ale iPhone 6S si iPhone 6S Plus, astfel ca majoritatea tarilor europene au dispozitivele mai scumpe cu 40 de euro.

In 16 septembrie compania Apple va lansa iOS 9 pentru utilizatorii sai, astfel ca vom avea suficient timp sa actualizam iDevice-urile.