Rata de adoptie iOS 8 inaintea lansarii iOS 9

rata adoptie ios 8 inaintea iOS 9Rata de adoptie a iOS 8 a atins aloarea de 87% inaintea lansarii iOS 9, aceasta fiind mai mica decat cea inregistrata anul trecut cand peste 90% dintre posesorii de iPhone, iPad sau iPod Touch-uri instalasera iOS 7 inaintea aparitiei iOS 8.

Rata de adoptie mica a iOS 8 este usor de explicat prin faptul ca aceasta versiune a sistemului de operare a avut numeroase probleme de-a lungul celor 12 luni de disponbilitate, multi utilizatori evitand sa o instaleze in propriile terminale.

Mai mult decat atat, excluderea iPhone 4 din procesul de instalare si performantele foarte proaste ale iPhone 4S au descurajat foarte multe persoane de la a face update, iar lucrurile au sanse mici sa se schimbe acum ca iOS 9 va fi lansat oficial.

Singura parte buna pentru Apple este ca sistemul de operare Android nu are o rata de adoptie care sa se apropie de cea inregistrata de catre iOS-ul sau, insa asta nu rezolva problemele majore pe care sistemul de operare al iDevice-urilor le-a avut.

2 COMENTARII