Apple vrea sa uneasca Siri, iCloud si iTunes

Apple ThinkApple dezvolta o platforma Cloud in care va uni Siri, iCloud si iTunes, cei din Cupertino avand de ani de zile planuri pentru adezvoltarea unui asemenea sistem si se pare ca ele vor fi realizate in viitorul nu foarte indepartat.

Noua platforma este bazata pe software-ul ce sustine infrastructura Siri, el fiind denumit Mesos si fiind dezvoltat de catre inginerii companiei Apple special pentru a rula fara probleme si cat se poate de rapid asistentul personal Siri pentru iDevice-urile noastre.

Noul sistem este gandit in baza unui software open-source si el va permite rularea de aplicatii web intr-un mod mult mai deschis, astfel ca Apple va putea face modificari pentru ele mult mai simplu pentru ca schimbarile sa fie resimtite mai rapid in intreaga lume.

Apple incearca sa atraga si noi ingineri specializati pe dezvoltarea de produse open-source pentru a-i crea noua platforma cloud, iar procesul de primire de software de la diverse persoane de pe glob pare sa se fi usurat de-a lungul timpului.

Apple sometimes requires engineers submitting code to open-source products to do so through a third party rather than let Apple be affiliated with the code. One person who’s been through the process says they felt that submitting code to an open-source project like Mesos or Hadoop is generally “frowned upon” by managers at Apple. But the process has gotten easier over time, people who have participated in the process say.

Practic Apple vrea ca toate serviciile sale de internet sa functioneze in baza aceleiasi infrastructuri si in baza aceluiasi software, lucru care nu se intampla in momentul de fata, schimbarea putandu-ne aduce un Siri ce raspunde mai rapid la comenzi si un iTunes Store care afiseaza mai rapid continutul.