Apple a cumparat Mapsense

MapsenseApple a cumparat Mapsense, o companie din San Francisco care a dezvoltat software in baza caruia cantitati foarte mari de date pot fi impartite inteligent pentru a putea fi accesate mult mai usor de catre utilizatori.

Dupa cum ii spune si numele, compania Mapsense era specializata pe dezvoltarea de software care are legatura cu serviciile de geolocalizare, astfel ca vorbim despre o noua achizitie a Apple care are menirea de a imbunatati sistemul Apple Maps pe care milioane de utilizatori il folosesc in lumea intreaga.

Achizitionand Mapsense, compania Apple s-a asigurat ca cantitatile enorme de date care sunt folosite in Apple Maps pot fi structurate mai usor si accesate mai facil in vederea oferirii de informatii pentru utilizatori, schimbarea putand creste chiar si rapiditatea cu care sunt afisate informatii in Apple Maps.

While collecting location data has become mainstream, the traditional tools to visualize, understand, and harness it have been hampered by the speed and scale of this massive and complex new datasource.  Mapsense’s platform and developer tools help organizations quickly ingest and analyze billions of rows of location data to make more intelligent, locally targeted business decisions across the organization.

Pentru a cumpara Mapsense, compania Apple ar fi platit intre 25 de milioane de dolari si 30 de milioane de dolari pentru echipa de 12 angajati care dezvoltau software-ul companiei, acestia urmand a face parte din divizia Apple care dezvolta Apple Maps.