Rata de adoptie iOS 9 umileste Android

rata adoptie iOS 9Peste 21% dintre posesorii de iPhone, iPad si iPod Touch-uri au instalat iOS 9 in doar doua zile de la lansarea actualizarii pentru terminalele companiei Apple, cifra fiind cu doar 1 procent mai mica decat cea inregistrata anul trecut cand iOS 8 a fost lansat.

Inainte sa spuneti ca iOS 9 este un esec trebuie sa luati in calcul ca intr-un an de zile baza de utilizatori de iDevice-uri a crescut cu minim 100 de milioane de terminale, compania Apple vanzand peste 160 de milioane de unitati in lumea intreaga, asa ca in realitate rata de adoptie ar putea fi chiar mai buna decat cea a iOS 8.

Indreptandu-ne acum atentia spre Android, iOS 9 a reusit in doar doua zile sa ajunga din urma Android Lollipop, cea mai recenta versiune a Android, ambele avand acum o rata de adoptie de putin peste 21%, lucru care nu este absolut deloc surprinzator pentru Apple.

Surprinzator si umilitor este totusi faptul ca prima versiune a Android Lollipop a fost lansata acum peste 10 luni, deci iOS 9 a reusit in 2 zile ceea ce Google si partenerii sai nu au reusit in 10 luni, sa convinga utilizatorii sa instaleze cea mai recenta versiune a Android.

rata adoptie Android

Desi lansarea iOS 9 a inceput problematic, multi utilizatori intampinand mesaje de eroare in momentul in care au incercat sa initieze descarcarea actualizarii sistemului de operare, iata totusi ca peste 100 de milioane dintre ei au facut deja update-ul in doar doua zile.

Acestea fiind spuse, Apple demonstreaza din nou cat de important este sa le oferi toti utilizatorilor tai actualizarile atunci cand ele sunt disponibile, fara a te baza pe diversi parteneri terti.