Prima Pagina iOS 9 Rata de adoptie iOS 9 umileste Android

Rata de adoptie iOS 9 umileste Android

rata adoptie iOS 9Peste 21% dintre posesorii de iPhone, iPad si iPod Touch-uri au instalat iOS 9 in doar doua zile de la lansarea actualizarii pentru terminalele companiei Apple, cifra fiind cu doar 1 procent mai mica decat cea inregistrata anul trecut cand iOS 8 a fost lansat.

Inainte sa spuneti ca iOS 9 este un esec trebuie sa luati in calcul ca intr-un an de zile baza de utilizatori de iDevice-uri a crescut cu minim 100 de milioane de terminale, compania Apple vanzand peste 160 de milioane de unitati in lumea intreaga, asa ca in realitate rata de adoptie ar putea fi chiar mai buna decat cea a iOS 8.

Indreptandu-ne acum atentia spre Android, iOS 9 a reusit in doar doua zile sa ajunga din urma Android Lollipop, cea mai recenta versiune a Android, ambele avand acum o rata de adoptie de putin peste 21%, lucru care nu este absolut deloc surprinzator pentru Apple.

Surprinzator si umilitor este totusi faptul ca prima versiune a Android Lollipop a fost lansata acum peste 10 luni, deci iOS 9 a reusit in 2 zile ceea ce Google si partenerii sai nu au reusit in 10 luni, sa convinga utilizatorii sa instaleze cea mai recenta versiune a Android.

rata adoptie Android

Desi lansarea iOS 9 a inceput problematic, multi utilizatori intampinand mesaje de eroare in momentul in care au incercat sa initieze descarcarea actualizarii sistemului de operare, iata totusi ca peste 100 de milioane dintre ei au facut deja update-ul in doar doua zile.

Acestea fiind spuse, Apple demonstreaza din nou cat de important este sa le oferi toti utilizatorilor tai actualizarile atunci cand ele sunt disponibile, fara a te baza pe diversi parteneri terti.

 • Mihai

  pai nu convinge utilizatorii sa puna android 5 ci pe producatorii de terminale care nu aduc updateul, ori deloc, ori foarte tarziu si inca in 2015 se lanseaza terminale android, mid range ce este drept cu kitkat pe ele, acestea fiind si cele mai prezente in universul android

 • Capitanul Ahab

  Galaxy S4, telefon lansat in 2013, se chinuie, dar rau de tot, cu Android Lollipop lansat un an mai tarziu. Asta e adevarul, o spun din propria experienta. Am revenit (bine ca se poate) la 4.4.2 ca sa aiba cursivitatea cu care m-a obisnuit iPhone.
  Asta in conditiile unui procesor quad cu 2 gb ram.

 • Costi

  diferenta e ca la android nu ti se baga pe gat…

 • icetkk

  Voi ați observat că aplicația Facebook rupe bateria în background?
  Se întâmpla asta și pe iOS 8, se întâmplă de vreo două luni. Trebuie să închizi aplicația din Task Switcher de fiecare dată, că altfel te omoară la baterie. CHIAR DACĂ AI BACKGROUND APP REFRESH OPRIT!!! La mine aplicația de Facebook (și Messenger) nu are nicio permisiune (poze, cameră, microfon, locație), iar Background App Refresh este oprit. Cu toate astea, dacă intru la battery usage (iOS 9) Facebook apare cu “Background Activity” dacă uit să închid aplicația din Task Switcher. Înainte, pe iOS 8, scria “Facebook Audio” la battery usage, iar efectul era același.

 • Alex

  nici la iOS nu ti se baga pe gat… nu esti obligat sa faci upgrade 🙂

 • Alex

  eu am pe nexus 5 android 5.1.1 si merge foarte bine… cred ca samsung si touchwiz ingreuneaza telefonul foarte rau

 • 1mihai

  @Zaone asta cu umilitul e o gluma, una nesarata!

  Stii care este diferenta, pe piata sunt sute daca nu mii de de telefoane cu android si chiar daca Lollipop a parut la inceputul lui 2015 sunt multe telefoane care nu au primit nici pana acum upgrade la Lolllipop asa ca cifra asta asta de 21% si comparatia stupida cu Android este marketing pur Apple care nu vor sa faca altceva decat sa determine utilizatorii sa treaca la IOS9, multi dintre cei 21% au trecut pentru ca nu mai suportau IOS8 nu din alt motiv.

  I

 • kta

  incearca si cyanogenmod 12.1 adica android stock si mai vorbim apoi 😉