iOS 9 – bugul ce ofera acces la poze si contacte

iOS 9 vulnerabilitate cod siguranta contacte pozeiOS 9 a fost lansat de doar cateva zile, insa pentru el a fost descoperit deja o vulnerabilitate care ofera acces la contacte si poze inclusiv in terminalele care sunt protejate de Touch ID si un cod de siguranta.

In clipul video de mai jos veti vedea procedura complexa care trebuie indeplinita pentru a obtine acces la poze si contacte trecand peste codul de siguranta, insa terminalul nu este efectiv deblocat si nu este oferit acces la alte aplicatii instalate deja in terminalele noastre sau la alte date.

Practic aceasta vulnerabilitate a iOS 9 are la baza o metoda foarte complicata de a accesa datele, insa chiar si asa, oricine va putea vedea lista noastra completa de contacte si va putea vedea toate pozele pe care noi le avem salvate in terminalele noastre, totul fara ca noi sa stim.

In mod normal un terminal blocat cu un cod de siguranta nu ar trebui sa ofere acces la aplicatii sau la anumite date din ele, insa utilizarea Siri in combinatie cu alte aplicatii pare sa aiba un efect nedorit, asa ca iOS 9 nu este chiar atat de sigur, desi are o rata de adoptie mare.

De-a lungul anilor compania Apple a blocat o multitudine de vulnerabilitati care au legatura cu LockScreen-ul, Ecranul de blocare, al iOS 9, asa ca nu trebuie sa mai mire pe cineva faptul ca una noua a fost descoperita acum pentru sistemul de operare al celor din Cupertino.