iOS 9 se blocheaza des

iOS 9 se blocheaza desiOS 9 se blocheaza des si problema aceasta exista in versiunile beta ale sistemului de operare, insa era de asteptat, insa in versiunea finala ea nu a disparut, asta nici in urma unui restore “curat” facut zilele trecute.

iOS 9 se blocheaza des in cazul deblocarii folosind Touch ID, a tentativelor de a accesa Notifications Center sau Control Center, in timpul utilizarii sau parasirii aplicatiilor, totul aparent aleator, desi probabil in “spate” exista o logica pentru aceste blocaje.

In general blocajele in iOS apar in momentele in care RAM-ul devine insuficient pentru rularea tuturor actiunilor si cred ca iOS 9 se blocheaza des tocmai pentru ca ramane foarte des fara RAM disponibil pentru rularea aplicatiilor instalate sau a functiilor existente pentru noi.

Dupa cum va spuneam si mai sus, problema nu este noua si inca din luna iunie am sesizat ca iOS 9 se blocheaza des in timpul utilizarii, insa pana in momentul lansarii versiunii finale a sistemului de operare te puteai astepta de la absolut orice cand vine vorba de o versiune beta a iOS.

iOS 9 se blocheaza des

Acum ca iOS 9 final a fost lansat lucrurile trebuiau sa fie diverite si in cazul meu versiunea GM a sistemului de operare a functionat mai bine decat versiunea finala, insa din pacate nu stiu ce a schimbat compania Apple intre ele pentru ca lucrurile nu s-au imbunatatit.

Imi imaginez ca iOS 9 se blocheaza des din cauza faptului ca Apple inca are servicii de monitorizare active in sistemul de operare lansat pentru utilizatori, ele generand un consum mare de resurse care in schimb afecteaza experienta de utilizare a iDevice-urilor.

Problema aceasta nu am intampiant-o doar eu, foarte multa lume plangandu-se de faptul ca performantele iOS 9 sunt foarte departe de a fi satisfacatoare pentru iDevice-uri, insa din pacate asa se intampla cam de fiecare data cand Apple lanseaza o versiune noua majora a iOS.