XcodeGhost – Apple sterge aplicatiile cu malware din App Store

XcodeGhost malware AppleXcodeGhost este denumirea data unui malware care a infectat software-ul Xcode cu ajutorul caruia sunt dezvoltate si imbunatatite aplicatiile care ne sunt puse la dispozitie de catre dezvoltatori prin intermediul App Store.

Pentru ca XcodeGhost a ajuns foarte popular foarte rapid, compania Apple a recunoscut existenta sa si a anuntat in cursul noptii trecute ca a initiat un proces prin care identifica si sterge din App Store toate aplicatiile care sunt infectate cu acest malware pentru iOS.

Conform unei companii de securitate din China, nu mai putin de 344 de aplicatii pentru iOS au fost infectate de catre XcodeGhost pana in momentul de fata, compania Apple lucrand deja cu diversi dezvoltatori de aplicatii pentru a retrage rapid din App Store titlurile infectate.

We’ve removed the apps from the App Store that we know have been created with this counterfeit software,” Apple spokeswoman Christine Monaghan said in an email. “We are working with the developers to make sure they’re using the proper version of Xcode to rebuild their apps.

Dupa cum v-am explicat si ieri, dezvoltatorii publicau aceste aplicatii in App Store fara sa stie ca ele sunt infectate cu acest malware si Apple nu  avea cum sa il detecteze in prealabil, insa o face acum si retrage aplicatiile care pot compromite datele utilizatorilor fara ca ei sa stie.

Desi XcodeGhost este cel mai mare atac de tip malware din istoria App Store, acesta afecteaza in principal aplicatiile dezvoltate pentru Asia, asa ca e putin probabil ca voi sa fiti infectati, insa este recomandabil sa instalati actualizarile disponibil pentru orice aplicatie.