Asistenta Wi-Fi si costul suplimentar

iOS 9 Asistenta Wi-FiAsistenta Wi-Fi, sau Wi-Fi Assist, este o functie implementata de catre compania Apple pentru iPhone si iPad-urile sale, ea oferindu-ne posibilitatea de a folosi cele mai rapide conexiuni de internet in terminalele noastre.

V-am explicat deja cum functioneaza sistemul Asistenta Wi-Fi in iOS 9, el dezactivand automat o conexiune Wi-Fi cand semnalul are o valoare redusa si activand automat o conexiune de date pentru a ne oferi posibilitatea de a naviga pe internet in conditii mult mai bune.

Practic, Asistenta Wi-Fi va trece automat de pe Wi-Fi pe 3G sau 4G atunci cand navigati pe internet daca a vostra conexiune Wi-Fi nu mai este stabila sau viteza de navigare pe internet este redusa, totul fara a va avertiza intr-un moment sau altul de aceasta schimbare.

Am observat aceasta functionalitate a Wi-Fi Assist astazi in timp ce navigam pe internet la o distanta considerabila de al meu Wi-Fi HotSpot si semnalul nu mai era la fel de puternic, insa in loc sa mentina conexiunea Wi-Fi, iOS 9 a trecut imediat pe 4G desi semnalul Wi-Fi fluctua intre 2 si 3 liniute.

Asistenta Wi-Fi si cum ai putea ramane fara multi bani

Schimbarea s-a facut vara vreo avertizare prealabila si am observat-o doar in momentul in care am ridicat ochii spre partea superioara a unei pagini de internet si mi-a intrat in atentie indicatorul 4G pentru conexiunea GSM a terminalului meu.

In mod normal pentru navigarea pe internet aceasta nu ar trebui sa fie o problema foarte mare, insa in cazul streaming-ului de clipuri video prin YouTube, sau a vizualizarii de posturi TV Online, lucrurile ar putea deveni extrem de complicate pentru multi.

De ce spun acest lucru? Ei bine pentru ca la un moment dat conexiunea de internet va trece de le Wi-Fi pe 3G sau 4G fara ca voi sa stiti, mai ales daca vizualizati ceva in mod fullscreen si va fi generat trafic de date suplimentar in abonament, sau va fi consumat cel existent.

In aceasta idee, va recomand sa folositi Wi-Fi Assist, Asistenta Wi-Fi, doar daca sunteti 100% siguri ca o eventuala generare a unui trafic mare de internet nu reprezinta o problema.