iOS 9 – inchidere ecran la 30 de secunde

iOS 9 blocare ecran 30 secundeiOS 9 ne permite sa inchidem ecranul iPhone, iPad sau iPod Touch la 30 de secunde dupa ultima interactiune cu el, perioada fiind injumatatita fata de minutul care era pana acum singura optiune disponibila pentru noi in meniu de setari al iOS.

Functia auto-blocare, auto-lock, a iOS 9 ofera, dupa cum puteti vedea si din imaginea de mai sus, optiunea de a seta ca ecranul iDevice-urilor sa fie blocat la 30 de secunde dupa ultima atingere a sa, injumatatirea perioadei in care el este efectiv deschis contribuind la cresterea autonomiei bateriei.

Avand in vedere ca ecranul este cel mai mare consumator de energie al unui iPhone, iPad sau iPod Touch, reducerea perioadei in care acesta este efectiv aprins va contribui serios la imbunatatirea autonomiei bateriei terminalelor noastre, chiar daca nu toti vor fi convinsi de asta.

Alegand setarea de 30 de secunde pentru blocarea ecranului in baza optiunii din iOS 9 vom vedea ca luminozitatea ecranului este redusa la minim dupa 15 secunde de la ultima interactiune, in timp ce blocarea se va face la 30 de secunde, dupa care terminalul va trebui deblocat.

Alegerea optiunii de blocare a ecranului la 30 de secunde va impune ca utilizatorii sa treaca mai des prin procedura de deblocare a iPhone, iPad sau iPod Touch-urilor, asa ca trebuie sa va ganditi foarte bine daca veti dori sa o activati sau nu pentru terminalele voastre.

Puteti activa optiunea de blocare automata a ecranului la 30 de secunde din : Settings > General > Auto-Lock > 30 Seconds, Configurari > General > Auto-blocare > 30 de secunde.