iOS 9 – problema apelurilor telefonice

iOS 9 problema apelurilor telefoniceiOS 9 si problema apelurilor telefonice este unul dintre subiectele discutate destul de intens in ultima saptamana deoarece Apple pare sa fi facut cateva schimbari nu chiar atat de oportune pentru modul in care sunt initiate apeluri telefonice de pe iPhone-urile sale.

In momentul de fata problema apelurilor telefonice in iOS 9 se manifesta in modul urmator:

  • utilizatorii nu pot initia apeluri telefonice de pe iPhone;
  • utilizatorii nu pot initia apeluri telefonice de iPhone;
  • apelurile telefonice se inchid subit in timpul conversatiilor;
  • nu se poate face trecerea de la un apel activ la un apel in asteptare;
  • disparitie semnal la initierea de apeluri telefonice;
  • lipsa notificari pentru primirea de apeluri telefonice.

Din pacate problema apelurilor telefonice in iOS 9 este veche, inca din perioada in care Apple oferea versiuni beta ale sistemului sau de operare, asa ca nu trebuie sa va ganditi ca voi sunteti primii care experimentati asemenea probleme, deoarece le-am experimentat si eu.

iOS 9 – problema apelurilor telefonice

Pentru a rezolva in iOS 9 problema apelurilor telefonice exista doua solutii foarte clare, ambele cu potential destul de mare de a rezolva problemele, insa doar una dintre ele va ofera o siguranta ceva mai mare in faptul ca iPhone-urile vor putea functiona ca si telefoane din nou.

Rezolvare pentru iOS 9 – problema apelurilor telefonice – METODA 1

Prima metoda pentru a rezolva in iOS 9 problema apelurilor telefonice este si cea mai simpla, ea implicand urmatoarele :

  • Accesati Settings > General >  Reset, Configurari > General > Resetare.
  • Alegeti optiunea Reset Network Settings, Resetare configurari de retea.
  • iPhone-ul va sterge toate setarile de retea, inclusiv parolele WiFi si cele pentru VPN-uri, apoi va reporni si totul ar trebui sa functioneze normal.

Rezolvare pentru iOS 9 – problema apelurilor telefonice – METODA 2

Metoda a doua pentru a rezolva in iOS 9 problema apelurilor telefonice implica efectuarea unui restore iPhone-ului vostru, iar inainte de a incepe aceasta procedura este indicat sa faceti un backup cu iCloud sau iTunes, desi recomandarea mea va implica evitarea sa.

Dupa ce ati facut aceasta procedura, deschideti iTunes, conectati iPhone-ul vostru la calculator, din partea superioara a meniului iTunes accesati-l, apoi apasati butonul Restore, confirmati operatiunea si asteaptati linistiti.

Dupa restore configurati iPhone-ul ca si un terminal nou fara a folosi backup-ul anterior si ar trebui sa fi rezolvat deja in iOS 9 problema apelurilor telefonice. Daca veti alege sa folositi un backup, s-ar putea sa realizati ca ati trecut prin acesti pasi degeaba.

Acestea fiind spuse, ati rezolvat problema apelurilor telefonice in iOS 9?