Prima Pagina Windows 10 Windows 10 Mobile permite instalarea Android in terminalele Lumia

Windows 10 Mobile permite instalarea Android in terminalele Lumia

Windows 10 Mobile instalare Android terminale LumiaWindows 10 Mobile permite instalarea Android in terminalele Lumia, compania Microsoft fiind constienta de vulnerabilitatea existenta in sistemul sau de operare si lucrand la o metoda de a impiedica utilizatorii sa o poata exploata pe propriile dispozitive care ruleaza Windows 10.

Windows 10 Mobile a fost gandit pentru a permite instalarea de aplicatii Android in terminalele Lumia, iar acest sistem pare sa fi creat probleme de securitate pentru aceste smartphone-uri, unele persoane, aparent din interiorul Microsoft, reusinnd sa instaleze Android 5.0.2 in ele cu ajutorul unui bug al Windows 10 Mobile si Android runtime.

Desi nu oricine poate instala Android pe un terminal gandit pentru a functiona cu Windows 10 Mobile, compania Microsoft lucreaza la blocarea bugurilor care au permis crearea clipului video de mai jos, el fiind practic visul multor fosti fani ai Nokia.

Practic pentru a exploata acest bug sunt necesare unele “tool-uri proprietare Microsoft” deci probabil niste certificate speciale care ofera acces la anumite parti ale sistemului de operare, asa ca utilizatorii de rand nu au cum sa se “bucure” de aceasta vulnerabilitate.

Daca Microsoft n-ar lucra la inchiderea ei, terminalele sale ar fi fost mult mai interesante pentru publicul larg din moment ce ar rula un sistem de operare nu chiar atat de atractiv si unul foarte popular, insa Microsoft nu isi permite sa lanseze asa ceva pe piata.

 • Liviu Crista

  Interesant,insa probabil nu si practic deoarece majoritatea telefoanelor care ruleaza windows au foar 1 maxim 2 gb ram.

 • Patrascu M. Robert

  Si 1/2Gb RAM sunt arhi-suficienti pentru un utilizator de zi cu zi, eu cel putin am ca telefon secundar un Moto G(1st gen) care are 1Gb RAM si Android 5.0.2, ma declar multumit de el din toate punctele de vedere, baterie, camera frontala si display..

 • Orion4tech

  Esti in urma cu informatiile, nu-i de mirare.
  Microsoft lucreaza de ceva vreme la o metoda prin care sa faca posibila instalarea Windows 10 pe telefoane android care nu au treaba cu windows(poate de aici si viceversa), cam cum poti instala Windows pe PC. Este ceva extrem de dificil de realizat dar nu vad alta companie mai capabila decat Microsoft sa reuseasca asta.

  De asemenea mai sunt 2 proiecte care vor permite instalarea de aplicatii iOS dar si portarea foarte usoara a aplicatiilor X86 pe Windows 10 mobile.

 • Acum sa-ti spun eu tie ca esti in urma si pe langa subiect? Nu-i de mirare. Ceea ce spui tu e pe langa subiectul discutiei de aici.