iPhone 6S este rezistent la apa, iata explicatia

iPhone 6S rezistent la apaiPhone 6S si iPhone 6S Plus sunt “mai rezistente la apa” decat alte modele ale iPhone vandute de catre compania Apple, in trecut, iar astazi avem si o explicatie a schimbarilor facute de catre cei din Cupertino pentru a aceasta realizare.

Cei de la iFixIt au analizat in detaliu carcasele iPhone 6S si iPhone 6S Plus si au observat ca Apple a montat o garnitura intre carcasa si ecran, intre ele existand un spatiu de 0.3mm in care incape garnitura de cauciuc pe care o vedeti evidentiata in imaginea de mai sus.

Separat de garnitura care inconjoara toata carcasa, compania Apple a aplicat pasta de silicon peste fiecare conector de cablu al placii de baza, dar si pentru cei ai bateriei, ecranului, portului Lightning si ai butonului Home amplasat sub ecran.

Conform celor de la iFixIt, acei conectori sunt cei mai vulnerabili in cazul contactului cu apa, astfel ca Apple ii protejeaza pentru a impiedica distrugerea terminalelor, cei din Cupertino avand si un brevet de inventie special inregistrat in acest sens.

The logic board brought a bigger surprise. Every cable connector on the board—from the battery and display, to the Lightning port and buttons—is surrounded by what appears to be a tiny silicon seal. Those little connectors are the most vulnerable bits of the device—quick to short out and corrode during unplanned aquatic excursions.

Din pacate butoanele Power si de Volum sau difuzorul/microfonul nu beneficiaza de aceeasi atentie cand vine vorba despre rezistenta la apa, insa nici portul audio de 3.5mm nu este protejat suplimentar, insa pana acum testele au demonstrat ca ele nu sunt afectate de apa.

Practic Apple a protejat componentele cele mai vulnerabile la contactul cu apa si ceea ce nu poate strica terminalele a ramas la fel, deci daca veti scapa iPhone 6S sau iPhone 6S Plus in lichide, exista sanse foarte mari ca ele sa scape nevatamate.