Prima Pagina Apple TV 4 Apple pedepseste iFixIt pentru dezasamblarea Apple TV 4

Apple pedepseste iFixIt pentru dezasamblarea Apple TV 4

Apple baneaza iFixItiFixIt este cea mai cunoscuta companie care dezasambleaza iPhone, iPad, iPod Touch, Mac-uri sau orice alte produse ale companiei Apple dupa fiecare lansare pe piata, iar acum plateste pentru actiunile sale.

Profitand de loteria organizata de catre compania Apple pentru a oferi Apple TV 4 dezvoltatorilor de aplicatii in ideea ca acestia sa pregateasca titluri pentru lansarea produsului, cei de la iFixit au obtinut o unitate de la compania americana pentru a o dezasambla si prezenta lumii intregi.

Constienti fiind ca aceasta actiune nu va aduce prea multa bucurie in Cupertino, ei au dezasamblat totusi Apple TV 4 si au prezentat componentele sale interne pentru lumea intreaga, iar compania Apple a reactionat exact asa cum se astepta toata lumea sa reactioneze.

Mai exact, compania Apple a blocat contul de dezvoltator al celor de la iFixIt impreuna cu aplicatia lor care a fost retrasa din App Store in cursul noptii trecute, cei din Cupertino sustinand ca actiunile iFixIt afecteaza performantele App Store si a programele dedicate dezvoltatorilor.

A few days later, we got an email from Apple informing us that we violated their terms and conditions–and the offending developer account had been banned. Unfortunately, iFixit’s app was tied to that same account, so Apple pulled the app as well. Their justification was that we had taken “actions that may hinder the performance or intended use of the App Store, B2B Program, or the Program.”

Fara a fi prea suparati de aceasta problema, cei de la iFixIt spun ca erau constient de repercusiunile actiunile lor si si le asuma fara probleme, recomandandu-le utilizatorilor sa foloseasca versiunea mobila a website-ului lor, incurajand intre timp alti dezvoltatori sa faca aplicatii care folosesc API-urile iFixIt.

Acestea fiind spuse, daca ai curajul sa ceri de la Apple un produs oferit in cadrul unui program de testare si il dezasamblezi, vei fi marginalizat de companie.

 • VictorSerban

  Ce nașpa :)) da mno…pana la urma…nu-i o pierdere :)) aia de la iFixIt fac la bani…ce le pasa de Apple :))

 • Flo

  “Repercusiuni” e corect

 • NicKel

  cam infantil gestul 🙂

 • Danut Mihai Florian

  Nu știu ce ați înțeles voi, dar din cele spuse de iFixit la ei pe blog reiese altceva: iFixit au primit un produs pentru review, nu dezasamblare. In plus, au semnat un contract cu Apple care ii împiedica sa dezasambleze si sa publice poze cu produsul in cauza. Aplicația le-a fost scoasă de pe App store pentru ca nu au respectat termenii si condițiile înțelegerii. In plus, se mai si băteau in piept ca li se rupe si ca își asuma consecințele. Pe scurt, iFixit sunt niște “români” care una spun si alta fac. Nu încerc sa apar Apple, dar na…hai sa spunem adevarul.

 • Pai si eu ce am spus ?

 • Danut Mihai Florian

  “iFixit au obtinut o unitate de la compania americana pentru a o dezasambla si prezenta lumii intregi.” Nu prea asta era motivul pentru care au obtinut apple tv-ul. Adica Apple le da device-ul sa il dezasambleze, dar se supara c-o fac?

  “Constienti fiind ca aceasta actiune nu va aduce prea multa bucurie in Cupertino”. Nu e vorba de bucuria lui Apple aici, ci e vorba de un contract semnat si niste obligatii pe care ti le asumi mai ales cand primesti produse la review.

  Din articol reiese ca Apple e naspa si iFixit niste martiri, dar nu sta chiar asa situatia.

 • @Danut Mihai Florian: Ai extras ce-ai vrut tu si ai scris ceva, eu am scris altceva.
  Citeste frazele cu totul, nu doar ce vrei tu si nu ma acuza pe mine aiurea de diverse lucruri.

 • Danut Mihai Florian

  “Acestea fiind spuse, daca ai curajul sa ceri de la Apple un produs oferit in cadrul unui program de testare si il dezasamblezi, vei fi marginalizat de companie.”

  Na bine, whatever.

 • Ok, sa iti explic, poate asa intelegi.
  Am spus ca a fost vorbad e o loterie de produse care au fost trimise SPRE TESTARE catre dezvoltatori care sa produca aplicatii, ei plantind doar 1 dolar pentru ele, produsele ramanand in posesia lor.
  Am spus ca iFixIt STIA care vor fi repercusiunile si SI LE-AU ASUMAT. Sper sa ai inteles.

 • Danut Mihai Florian

  Deja ma enervez. N-ai recunoaste c-ai gresit nici pe bani.
  Hai sa-ti spun ca, poate, intelegi:

  1. Ai precizat ca este vorba despre un produs pe care iFIXIT l-a primit PENTRU A-L DEZASAMBLA! FALS! (“cei de la iFixit au obtinut o unitate de la compania americana pentru a o dezasambla si prezenta lumii intregi.”)

  2. N-ai scris nicaieri despre cat au platit pentru produse. N-ai folosit deloc cuvantul loterie!

  3. Ai spus ca “daca ai curajul sa ceri de la Apple un produs oferit in cadrul unui program de testare si il dezasamblezi, vei fi marginalizat de companie”. Tu chiar nu intelegi ca fraza asta, si-anume, mai precis partea cu VEI FI MARGINALIZAT, implica faptul ca Apple e omul rau, iar iFIXIT e victima? Cand de fapt, din punct de vedere legal, lucrurile stau fix invers?

  Hai sa nu ne jucam de-a limba romana ca poate pierzi, Deja intram in polemici pe un subiect atat de irelevant.

 • Nu, iFixIt a participat la loteria aia SI A OBTINUT UNITATEA. E drept ca scopul loteriei era sa ofere unitati de test pentru dezvoltare de aplicatii si Apple asa a oferit-o, dar iFixIt A OBTINUT-O PENTRU ALTCEVA, pacalind Apple.
  Sa-ti fac eu poza la cuvantul loterie din articol ? Paragraful 2, cuvantul 3.
  Ceea ce am spus e foarte corect, i-ai pacalit, te marginalizeaza, doar tu intelegi ca Apple e omul rau.
  Este intr-adevar extrem de irelevant subiectul.

 • Danut Mihai Florian

  Da intr-adevăr am greșit la partea cu loteria, dar susțin restul. M-am băgat sa comentez fiindcă știam despre ce e vorba si nu mi s-a părut ca mesajul articolului era unul corect. La partea cu marginalizarea, si dex-ul e de partea mea…

  MARGINALIZÁ, marginalizez, vb. I. Tranz. și refl. 1. A (se) situa la marginea unui obiect, a unui fenomen etc. 2. Tranz. A diminua, a reduce (pe nedrept) valoarea, importanța unei persoane, a unui lucru, a unei idei prin neglijare în mod voit, prin neluare în seamă. – Marginal + suf. -iza.