Apple pedepseste iFixIt pentru dezasamblarea Apple TV 4

Apple baneaza iFixItiFixIt este cea mai cunoscuta companie care dezasambleaza iPhone, iPad, iPod Touch, Mac-uri sau orice alte produse ale companiei Apple dupa fiecare lansare pe piata, iar acum plateste pentru actiunile sale.

Profitand de loteria organizata de catre compania Apple pentru a oferi Apple TV 4 dezvoltatorilor de aplicatii in ideea ca acestia sa pregateasca titluri pentru lansarea produsului, cei de la iFixit au obtinut o unitate de la compania americana pentru a o dezasambla si prezenta lumii intregi.

Constienti fiind ca aceasta actiune nu va aduce prea multa bucurie in Cupertino, ei au dezasamblat totusi Apple TV 4 si au prezentat componentele sale interne pentru lumea intreaga, iar compania Apple a reactionat exact asa cum se astepta toata lumea sa reactioneze.

Mai exact, compania Apple a blocat contul de dezvoltator al celor de la iFixIt impreuna cu aplicatia lor care a fost retrasa din App Store in cursul noptii trecute, cei din Cupertino sustinand ca actiunile iFixIt afecteaza performantele App Store si a programele dedicate dezvoltatorilor.

A few days later, we got an email from Apple informing us that we violated their terms and conditions–and the offending developer account had been banned. Unfortunately, iFixit’s app was tied to that same account, so Apple pulled the app as well. Their justification was that we had taken “actions that may hinder the performance or intended use of the App Store, B2B Program, or the Program.”

Fara a fi prea suparati de aceasta problema, cei de la iFixIt spun ca erau constient de repercusiunile actiunile lor si si le asuma fara probleme, recomandandu-le utilizatorilor sa foloseasca versiunea mobila a website-ului lor, incurajand intre timp alti dezvoltatori sa faca aplicatii care folosesc API-urile iFixIt.

Acestea fiind spuse, daca ai curajul sa ceri de la Apple un produs oferit in cadrul unui program de testare si il dezasamblezi, vei fi marginalizat de companie.