Apple vrea sa scada costurile de roaming

Apple probleme roamingEddy Cue este vicepresedintele senior al Apple care conduce divizia de internet din cadrul companiei americane si intr-un interviu recent a discutat despre Apple Music si nu doar atat.

Conform lui Cue, compania Apple este multumita cu numarul de persoane care au incercat pana in momentul de fata Apple Music si nu este chiar atat de nelinistita in legatura cu numarul celor care ar putea renunta la serviciu dupa perioada de proba, fiind interesata de modul in care vor evolua lucrurile pe termen lung.

Separat Eddy Cue a afirmat ca Apple incearca sa reduca substantial costurile de roaming ale posesorilor de terminale iPhone, vicepresedintele Apple dezvaluind faptul ca in momentul de fata se fac progrese in a realizaa acest obiectiv.

He taps his phone and makes an offhand comment about “trying not to get roaming charges” while in London which, I note, proves how insanely expensive phone calls and data can be abroad. “It’s sad, it’s another problem,” says Cue. “We’re trying to fix it and we’re making a little bit of progress but you’ve got to convince a lot of people.”

Acum cateva saptamani Apple a negat ca ar avea intentia de a deveni un operator virtual de telefonie mobila, iar Eddy Cue nu a vorbit despre asa ceva, insa da de inteles ca Apple ar putea negocia cu operatorii de telefonie mobila preturi mai mici pentru roaming pe iPhone.

Aceste discutii ar putea avea la baza abonamente speciale pentru utilizatorii de terminale iPhone, acestea urmand a permite folosirea internetului si a minutelor la preturi mult mai mici chiar si in roaming, insa ramane de vazut cat de diferit este acest obiectiv de cel al UE.