Digi Mobil lanseaza retea 4G, ofera 15 GB trafic standard

Digi Mobil 4G nelimitat gratuit 150 MbpsReteaua 4G a RCS & RDS, Digi Mobil, a fost lansata astazi de catre operatorul de telefonie mobila, acesta promovand viteze 4G de pana la 150 Mbps si triplarea traficului de internet alocat in abonamente pana la 15 GB pe luna.

Digi Mobil 4G aduce viteze de pana la 150 Mbps pentru navigare pe internet, cele standard pentru 4G, dar si internet gratuit la anumite abonamente, restul abonamentelor trecand automat pe 4G cu limitele de trafic existente pentru fiecare in parte.

Conform celor de la Digi Mobil, reteaua 4G este momentan disponibila in 12 orase din tara, insa marea noutate este cresterea traficului alocat in abomanete la 15 GB, de la 5 GB cat era oferit pana acum, 5 GB urmand a fi consumati in 3G, restul de 10 GB in reteaua 4G.

Digi Mobil lanseaza retea 4G, ofera 15 GB trafic standard

Practic Digi Mobil ofera 15 GB de trafic in toate abonamentele Optim Nelimitat incepand de astazi, traficul fiind cu mult mai mare fata de cel oferit de catre restul operatorilor de telefonie mobila, chiar daca vine cu mentiunea de mai sus privind alocarea sa.

Reteaua Digi Mobil 4G functioneaza in baza standardului LTE TDD, deci nu orice fel de smartphone de pe piata va fi compatibil cu el si v-am spusa luna trecuta ce iPhone sau iPad sunt compatibile cu reteaua Digi Mobil 4G, dar si ca iPhone 6S si iPhone 6S Plus nu ar fi compatibile cu reteaua Digi Mobil 4G.

Acestea fiind spuse, detalii suplimentare aveti in comunicatul de presa de mai jos si astept de la voi primele teste de viteza facute in reteaua 4G a celor de la Digi Mobil pentru a vedea cat de bine functioneaza ea in comparatie cu restul de pe piata.

Inainte sa inchei va spun ca reteaua Digi Mobil 4G va deveni activa incepand cu data de 2 octombrie, asa ca nu cautati inca de pe acum sa va conectati la ea.

Digi Mobil lanseaza astazi tehnologia 4G si ofera 15 GB de trafic

RCS & RDS lanseaza astazi, 1 octombrie 2015, tehnologia 4G care este disponibila in reteaua Digi Mobil pentru utilizatorii din 12 orase din tara: Arad, Bucuresti, Brasov, Cluj, Constanta, Craiova, Iasi, Oradea, Pitesti, Ploiesti, Sibiu si Timisoara, partial, urmand ca acoperirea de tip exterior in aceste orase sa fie finalizata in curand. Utilizatorii vor putea urmari acoperirea 4G pe site-ulcompaniei, incepand de maine.

In acelasi timp, incepand de astazi, Digi Mobil va oferi standard pentru abonamentele Optim Nelimitat, fara modificari de tarife, un trafic total de date mobile de 15 GB pe luna, astfel:  pana la 5 GB pe luna vor putea fi consumati in retea 3G Digi Mobil, restul traficului utilizat putand fi consumat integral in reteaua 4G Digi Mobil (pana la totalul de 15 GB pe luna).
 
Clientii Digi Mobil care au optat pentru unul dintre abonamentele din gama Complet 2, 3, 5 sau Optim 2, 3, 5 beneficiaza, de asemenea, de viteza 4G daca au un terminal compatibil. Traficul inclus in abonamentul contractat poate fi consumat atat in reteaua 3G, cat si 4G, fara costuri suplimentare.Utilizatorii pot achizitiona, incepand de astazi, echipamente compatibile Digi Mobil 4G (LTE TDD in banda 38 LTE TD 2600) din gama de telefoane a producatorilor Allview (Allview E3 Living, Allview P5 Energy, Allview E4 Lite, Allview E4, Allview X2 Soul Pro),Philips (Philips S396, Philips V526) si HTC (HTC One M9). Echipamentele pot fi achizitionate cu plata integrala sau in rate, fara dobanda. 

„Astazi am mai facut un pas important in evolutia retelei Digi Mobil, oferindu-le clientilor nostri servicii 4G. Vom continua sa investim semnificativ  in dezvoltarea retelei, atat in cresteri de viteza, cat si in acoperire, astfel incat sa raspundem nevoii de trafic de date mobile care este din ce in ce mai mare pentru utilizatorii nostri. Clientii Digi Mobil vor putea naviga mai rapid pe internet, vor putea descarca aplicatii, muzica, iar streaming-ul video si incarcarea fisierelor de dimensiuni mari se vor realiza intr-un mod mult mai rapid.” a declarat Valentin Popoviciu, Vicepresedinte RCS & RDS.  

Pentru a beneficia de vitezele 4G, utilizatorii trebuie sa isi activeze serviciul direct de pe telefonul mobil, tastand *111# (gratuit), dinContulmeuDigi sau telefonic la *777.