Cum faci diferenta dintre iPhone 6S si iPhone 6

Cum deosebesti iPhone 6S de iPhone 6iPhone 6S si iPhone 6 arata aproape identic si aici vorbim despre niciun fel de diferenta in ceea ce priveste panoul frontal, dar de unele diferente pentru carcasa ce va vor ajuta sa aflati rapid ce tip de terminal tineti in mana inainte de, eventual, a-l cumpara.

Desigur ca un iPhone 6S rose gold este foarte usor de deosebit de orice alt iPhone 6 care nu este disponibil in aceasta culoare, asa ca din acest punct de vedere nu trebuie sa va faceti prea multe griji pentru ca nu va va putea apcalit nimeni, inelul din jurul Touch ID neputand fi schimbat asa usor.

Bun, acum sa trecem la principalele diferente pe care trebuie sa le aveti in vedere daca vreti sa deosebiti un iPhone 6S de un iPhone 6.

Camera

Cum deosebesti iPhone 6S de iPhone 6 - camera

Camera iPhone 6S si iphone 6S Plus are 12 megapixeli, iar desi nu o veti putea deosebi fata de vechile terminale prin marime, exista totusi posibilitatea de a o deosebi prin culoarea unuia dintre inelele interne de plastic pozitionat in jurul senzorului.

In imaginea de mai sus puteti vedea despre ce vorbesc, mai exact camera iPhone 6S avand o componenta de o culoare mai inchisa decat cea din camera iPhone 6 si acest lucru este prezent inclusiv in iPhone 6S Plus, deci la o simpla analiza exterioara va puteti ghida dupa acest aspect.

Carcasa

Cum deosebesti iPhone 6S de iPhone 6 - carcasa

Carcasa iPhone 6S are doua elemente diferentiatoare fata de carcasa iPhone 6, mai exact acel S incercuit prezent sub denumirea iPhone, dar si codul de produs care este prezent in inscrisurile de sub denumirea terminalului.

Toate terminalele iPhone 6S si iPhone 6S Plus au coduri de identificare de tipul A16xx sau A17XX(doar China), deci daca gasiti un numar mai mic, stiti ca nu este unul dintre aceste doua modele.

3D Touch

Cum deosebesti iPhone 6S de iPhone 6 3D Touch

iPhone 6S si iPhone 6S Plus sunt singurele iPhone-uri care au 3D Touch, iar primul mod in care puteti verifica existenta functiei este o pasare puternica pe o iconita din LockScreen, aceasta trebuind sa afiseze un meniu de optiuni, sau sa genereze o vibratie a terminalului.

In lipsa unei asemenea optiuni terminalul nu are 3D Touch sau sistemul este defect, insa puteti verifica existenta lui si in meniul Settings > General > Accessibility > 3D Touch, Configurari > General > Accesibilitate > 3D Touch.

Filmarea 4K si Live Photos

Cum deosebesti iPhone 6S de iPhone 6 4K

In final ajungem la alte doua metode simple de a afla daca tineti in mana un iPhone 6S sau un iPhone 6, filmarea 4K si Live Photos.

Pentru prima aveti un meniu in Settings > Photos & Camera > Record Video, Configurari > Poze si Camera > Inregistrare Video, in care aveti confirmarea existentei optiunii de inregistrare 4K, ea fiind indicata si in aplicatia Camera.

Cum deosebesti iPhone 6S de iPhone 6 Live Photos

Pentru Live Photos aveti in aplicatia Camera multiple cercuri rotunde in mijlocul partii superioare a meniului de optiuni, ele indicand fara dubiu daca Live Photos este activa sau inactiva, iar asa aflati ce terminal aveti.

Sper ca tot ceea ce v-am explicat sa va fie de ajutor in a deosebi iPhone 6S de iPhone 6 fara prea multe probleme.