iOS 9 are multe probleme cu redarea sunetelor

iOS 9 are multe probleme cu redarea suneteloriOS 9 are multe probleme cu redarea sunetelor si acestea au fost raportate in ultimele zile de catre foarte multi utilizatori, anumiti dezvoltatori de aplicatii confirmand existenta lor si dand vina pe compania Apple in anumite cazuri.

Toate problemele au aparut dupa instalarea iOS 9 in iPhone, iPad sau iPod Touch, ele persista in iOS 9.0.1 sau iOS 9.0.2, deci nu trebuie sa va ganditi ca o actualizare va readuce lucrurile la normal deoarece se pare ca un update nu este cea mai rapida rezolvare in aceasta situatie.

Prima problema majora are in centru aplicatiile care nu mai sunt capabile sa redea anumite sunete pentru utilizatori, mai exact diverse sunete folosite de catre dezvoltatori pentru a amplifica parti ale jocurilor ori sunete pentru dialoguri par sa fi disparut complet.

Mai mult decat atat, anumite aplicatii care folosesc sunete pentru a “comunica” cu utilizatorii nu mai redau sunete, iar dezvoltatorii dau in principal vina pe Apple si recomanda downgrade la iOS 8.4.1, insa din pacate el nu mai este posibil in momentul de fata pentru utilizatori.

Continuand, avem aplicatii special create pentru muzicieni care redau sunete distorsionate sau redau un “fasait” in momentul rularii anumitor sunete, problema parand a fi de la modificarile facute de catre Apple pentru API-urile ce permit utilizarea difuzorului pentru a oferi functionalitate.

In final avem aplicatiile care nu redau sunete pentru notificari, iar aici problema este extrem de raspandita si aleatorie, sunetele fiind uneori rulate sau alteori nu fara vreo regula aparent specifica si fara vreo rezolvare clara sau permanenta in afra unei actualizari bune de la Apple.

In fata tuturor acestor probleme noi nu putem decat sa speram ca Apple isi va face timp pentru a ne rezolva problemele si a ne permite sa folosim intr-un final iDevice-urile cu toate functiile care au fost gandite pentru ele in diverse aplicatii si in sistemul de operare.

4 COMENTARII

  1. incep sa se adune problemele pe ios 9. sincer nu stiu ce s-a intamplat la Apple dupa ce a murit Jobs, parca nu mai le pasa deloc de calitatea la OS.

  2. Zaone, mai adaug si eu tot o problema de sunet:
    – Speakerul se aude gajait atunci cand porti o conversatie, lucru ce nu se intampla atunci cand asculti muzica.