Prima Pagina downgrade Downgrade iOS 9.0.1 la iOS 8.4.1

Downgrade iOS 9.0.1 la iOS 8.4.1

Downgrade iOS 9.0.1 la iOS 8.4.1Downgrade iOS 9.0.1 la iOS 8.4.1 este posibil in aceeasi masura in care downgrade iOS 9.0.1 la iOS 9 este posibil, compania Apple lansand iOS 9.0.1, insa pastrand deschisa posibilitatea de a instala iOS 9 si iOS 8.4.1 prin semnarea SHSH-urilor pentru aceste versiuni ale iOS.

Avand in vedere rapiditatea cu care se succed actualizarile iOS-ului, sunt sanse mari ca downgrade iOS 9.0.1 la iOS 8.4.1 sa nu fie posibil pentru foarte multa vreme, asa ca daca doriti sa profitati de optiunea de downgrade, va recomand sa o faceti cat inca aveti ocazia de a o face.

UPDATE: Din pacate aceasta procedura nu mai este posibila. In momentul de fata nu exista o alta metoda de a mai instala iOS 8.4.1 in iPhone, iPad sau iPod Touch.

Dimineata v-am prezentat o comparatie intre iOS 9.0.1 si iOS 8.4.1 pe iPhone 4S, iPhone 5 si iPhone 5S, iar in baza sa v-ati lamurit ca iOS 9.0.1 merge mai greu decat iOS 8.4.1, iar unii dintre voi sunt acum probabil dornici sa faca downgrade iOS 9.0.1 la iOS 8.4.1 cat mai repede.

Inainte de a incepe procedura de downgrade iOS 9.0.1 la iOS 8.4.1 va recomand sa faceti un backup iPhone, iPad si iPod Touch-urilor voastre folosind iCloud sau iTunes, astfel ca datele vor fi protejate, insa acel backup nu va putea fi utilizat in iOS 8.4.1, ci doar daca veti reveni la un moment dat la o versiune a iOS 9 mai mare decat iOS 9.0.1

Downgrade iOS 9.0.1 la iOS 9

Pentru a face downgrade iOS 9.0.1 la iOS 8.4.1 trebuie sa urmati pasii de mai jos :

 1. Descarcati iOS 8.4.1.
 2. Conectați iPhone, iPad si iPod Touch-ul la calculatorul vostru și deschideți iTunes.
 3. Introduceți dispozitivul in DFU Mode urmand acesti pași: apăsați simultan butoanele Home și Lock timp de 10 secunde, eliberați butonul Lock și țineti apăsat doar butonul Home până când iTunes va recunoaște dispozitivul, chiar dacă ecranul rămâne stins.
 4. Tinand apasata tasta Shift a tastaturii(Windows) sau alt + Option(Mac), apasati butonul Check for Update al iTunes și programul va instala versiunea aleasă de către voi in terminalele voastre.
 5. In cazul in care optiunea 4 nu functioneaza, utilizati butonul Restore si procedura ar trebui sa functioneze.

Dupa urmarea acestei proceduri de downgrade iOS 9.0.1 la iOS 8.4.1 veti avea cea din urma versiune a sistemului de operare instalata in terminalele voastre, iar oricand veti putea reveni la orice versiune a iOS 9 sau la iOS 8.4.1 fara probleme.

 • Porto91

  Tocmai ce am facut downgrade pe un iPad 2 Wifi+3G de la 9.0.1 la 8.4.1 pentru ca era aproape inutilizabila tableta pe 9.0.1. Raspundea foarte greu la comenzi, cu delay de secunde bune… Linkul de descarcare pe care l-ai postat pentru iPad2 GSM are varianta 8.4 si nu mi-a dat voie sa-l folosesc la restore. A trebuit sa caut alt link cu 8.4.1 . Anyway.. nu recomand ios 9 pentru iPad 2 sau device-uri la fel de vechi ( nu cred ca duce hardware-ul 🙂 ).

 • mircea cel batran

  Mulțumesc frumos Ionutz! Exact asta fac acum.

 • lucian

  Nu va înțeleg fraților!!! Dc nu le descarcati in calculator toate ipsw.urile când apar si nu trebuie sa va grăbiți sa reveniti la 8.4.1 de ex, dar probabil unii nu știți de asta, eu le descarc toate versiunile când apar , si când vreau pun orice cu iTunes si cu shift&update

 • Descarci firmware-ul care trebuie pentru terminalul tau. CDMA mai exact.

 • Lucian

  Multumesc pentru acest articol. Singura precizare e: la pct. 5 pe PC terbuie tinuta apasata tasta Shift si apoi click pe “Restore” … probabil cei mai multi stiu asta, eu nu stiam.

 • V.P

  Asta fac si eu @Lucian doar descarc ipsw-ul prin iTunes fara a actualiza apoi salvez versiunea de iOS pentru a-mi face apoi de cap .
  Am trecut saptamana asta din 8.4.1 in 9.0 apoi din 9.0 in 8.4.1 iar apoi in 9.0.1 iar untr-un final am ajuns tot la 8.4.1 care da clasa momentan celor doua .

 • templatetuners

  Am 5s, am scos iPhone6,1_8.4.1_12H321_Restore si nu ma lasa, ce pot face? Am incert si cu restore, update si cu dfu si fara – nimic.
  Acum dupa ce l-am scos din DFU imi clipeste display-ul. E a2a oara cand imi face asta. Mereu am probleme cu keychain – nu se activeaza.
  Ma enerveaza 9’le, probleme su semnalul, sunatul, merge greu ..trebuie sa dau restart mereu.

 • I Cristi

  am downland iPhone5,2_8.4.1_12H321_Restore si cand am dezarhiavat nu am gasit nici un fiser cu extensia ipsw. m-a poate ajuta cineva

 • canalu unu

  Nu! Trebuie sa descarci 841 de pe net si ii dai restore!! Cat se mai semneaza …

 • canalu unu

  Hahahahaha 😂😂😂😂👻👻👻
  GG!!

 • canalu unu

  Ia 841 cmda ca va merge la 841…
  APPLE MAI SEMNEAZA DOAR 841

 • radu

  Se mai poate face downgrade la 8.4.1?

 • @radu: Da, inca mai poti.

 • Pingback: iOS 9 are multe probleme cu redarea sunetelor | iDevice.ro()