Prima Pagina iCloud De ce se sterg peste tot pozele si filmele din iCloud Photo...

De ce se sterg peste tot pozele si filmele din iCloud Photo Library

stergere recuperare poze iCloud Photo LibraryDe ce se sterg din toate iPhone, iPad si iPod Touch-urile pozele sterse prin iCloud Photo Library dintr-un singur terminal este o intrebare pe care am primit-o destul de des si la care va raspund astazi, desi nu cred ca veti fi multumiti de raspuns.

iCloud Photo Library sau Biblioteca Foto iCloud este un sistem menit sa aduca toate pozele si filmele noastre in toate iPhone, iPad si iPod Touch-urile care sunt conectate la acelasi Apple ID si au sistemul activ pentru incarcarea pozelor in iCloud.

Prin intermediul Bibliotecii Foto iCloud toate pozele si filmele noastre ajung in toate iDevice-urile conectate la acelasi Apple ID de indata ce sunt inregistrate, daca avem o conexiune de internet activa, astfel ca toata lumea poate vedea rapid tot ceea ce inregistram noi din terminale.

Problema cu iCloud Photo Library este ca de indata ce o poza sau un film sunt sterse dintr-un iPhone, iPad sau iPod Touch ele dispar din toate terminalele in secunda urmatoare sia sta deoarece schimbarea este efectuata in intregul sistem al Bibliotecii Foto a iCloud.

If a deletion is made on any device, the same picture is deleted on all devices connected to the cloud…What if I retain full-resolution pictures on my iMac? Will the deletion also be made here?

I can see a grandchild accidentally deleting a few pictures on iPad and me not even realizing that they are gone. I always keep a backup but it would be difficult to tell whether I need to restore.

Unii dintre voi se intreaba daca pot sterge poze sau filme dintr-un terminal fara ca ele sa fie sterse si din iCloud Photo Library, iar raspunsul la aceasta intrebare este NU. Din pacate nu puteti sterge poze si filme dintr-un terminal fara ca ele sa fie sterse global din Biblioteca Foto iCloud.

Partea buna este ca orice poza sau film stearsa dintr-un terminal si implicit din iCloud Photo Library ajunge in albumul Recently Deleted, Sterse Recent, in care sunt pastrate timp de 30 de zile, perioada in care pot fi recuperate de catre oricine, ele reaparand automat in toate terminalele.

Concluzionand totul pe scurt, daca stergeti o poza dintr-un iPhone, iPad sau iPod Touch care are activata Biblioteca Foto iCloud, iCloud Photo Library, ea va disparea din toate terminalele conectate la sistem, insa veti putea recupera continutul din folderul de elemente sterse deja.

 • Dedi Grigoroiu

  In cazul asta cum sterg pozele din telefon cand se umple fara a le pierde?

 • Ari

  In cazul asta folosești Google Foto. Prost, foarte prost… Am șters pozele din tel, după ce am oprit sincronizarea cu iCloud, si a fost ok. Însă, când am vrut sa urc următoarele poze făcute cu telul in Cloud, am restabilit sincronizarea si surpriza: tot puhoiul de poze din iCloud hop, din nou in telefonul meu! Adio memorie! Deci… Google Foto. Frustrant.

 • Le salvezi in calculator, le stergi si dispar de peste tot.

 • liviu.s

  Dar avem icloud photo sharing.. Ideea acestei biblioteci foto este destinata unui singur utilizator care are mai multe dispozitive pe acelasi id. Fecare persoana cu id-ul si dispozitivele proprii. Iar intre ele flux foto. Nu?

 • liviu.s

  Tind sa cred ca aceste stocari foto pe “cloud-uri” fac mai multa confuzie si risipa de spatiu. Inainte toate pozele aveau o destinatie “d:foto”

 • MIHAIDAMAS

  Cel mai sigur este Dropbox. De acolo nu se sterg daca le stergi de pe iPhone, iPad.

 • Avbercu

  Pe iOS 6 se păstrau in stream chiar dacă le ștergeai din telefon

 • @Avbercu: Pana la iOS 9 s-au schimbat multe.

 • Dedi Grigoroiu

  Logic. Dar cum le salvez? Cu Photos? Nu se duc tot in icloud? (pe mac OS zic)

 • Ba da, dar le salvezi intr-un folder separat. Ce e in Photos pe Mac dispare cand stergi din iPhone sau din Mac, sau de pe orice alt device conectat la acelasi Apple ID.

 • Dedi Grigoroiu

  pai e o porcarie ca inseamna ca tin pozele in doua locuri: in photos (adica in cloud) si intr-un loc de back-up.
  Mai mult, insemana ca atunci cand fac curat pe telefon dispare tot din tot iphotos si din cloud…..cam f**ed up…ceva macane grav.

 • Liviu Verestiuc

  Dacă ceea ce scrieți e adevărat atunci e jenant pt Apple…google drive e mult mai bun. De ani buni nu am pierdut nici o poză.
  Pai dacă le am în paralel și în telefon și în iCloud nu am rezolvat mare lucru, iar dacă am varianta de 16GB sunt terminat.După o vacanță în Europa am venit in Ro cu cateza zeci de giga de poze-filme.