iPhone 6S este de 4 ori mai popular ca 6S Plus

iPhone 6S patru ori mai popular iPhone 6S PlusiPhone 6S este de 4 ori mai popular ca iPhone 6S Plus conform unor cifre de utilizare publicate zilele trecute de catre o companie americana care analizeaza modul in care diversi posesori de iDevice-uri isi folosesc terminalele.

Atunci v-am explicat care este rata de adoptie a iPhone 6S si iPhone 6S Plus in perioada anterioara lansarii, insa in baza acelorasi date putem trage concluzii cu privire la popularitatea celor doua terminale in randul utilizatorilor care le cumpara in momentul de fata de la Apple si nu numai.

Dupa cum puteti vedea in imaginea de mai sus, iPhone 6S reprezinta 1.5% din totalul iPhone-urilor active pe planeta, in timp ce iPhone 6S Plus reprezinta 0.4% din numarul total de iDevice-uri active in momentul de fata, diferenta dintre ele fiind destul de mare chiar si acum.

Practic iPhone 6S este de 4 ori mai popular decat iPhone 6S Plus, asa cum probabil foarte multa lume se astepta deja, iar asta deoarece nu foarte multi fani ai companiei Apple sunt chiar atat de interesati sa cumpere un smartphone cu ecran de 5.5 inch in momentul de fata.

Totusi, popularitatea redusa a iPhone 6S Plus ar putea fi explicata si prin faptul ca terminalul a fost indisponibil pentru achizitie mai repede decat iPhone 6S, stocurile pentru acest model fiind mult mai mici decat cele pentru cel de-al doilea asa ca daca Apple ar fi avut suficiente unitati, poate ca lucrurile ar fi stat cu totul altfel.