Prima Pagina iPhone 6S iPhone 6S – o rata de adoptie mai mica decat iPhone 6

iPhone 6S – o rata de adoptie mai mica decat iPhone 6

rata adoptie iPhone 6SiPhone 6S si iPhone 6S Plus au o rata de adoptie mai mica decat iPhone 6 si iPhone 6 Plus, sau cel putin asta ne spune o companie americana carea analizeaza gradul de utilizare al terminalelor mobile ce instaleaza aplicatiile din App Store.

Conform companiei Localytics, iPhone 6S si iPhone 6S Plus au o rata de adoptie de 1.9% in prima saptamana dupa lansarea versus iPhone 6 si iPhone 6 Plus care au avut o rata de adoptie de 2.7% anul trecut, diferenta fiind de 0.8% intre modelele de terminale disponibile.

Desi totul pare rau pentru compania Apple, in realitate numarul de terminale iPhone a crescut cu aproximativ 200 de milioane de unitati in ultimul an, asa ca in realitate iPhone 6S si iPhone 6S Plus ar putea avea o rata de adoptie mai mare intr-o lume cu mult mai multe iPhone-uri.

Daca ne uitam la cifrele din 2013, iPhone 5S si iPhone 5C aveau o rata de adoptie de 1.2%  fata de iPhone 5 care inregistrase o rata de adoptie de 3.1% cu un an inainte si stim ca primele terminale au avut in final vanzari mult mai mari decat predecesorul lor.

rata adoptie iPhone 6S 1

Desi ratele de adoptie ne pot oferi intr-o anumita masura informatii cu privire la succesul unor terminale mobile, trebuie luat in calcul faptul ca aceste date compara baze de utilizatori diferite, astfel ca difetenele de mai sus ar putea fi in favoarea terminalelor noi si nu in defavoarea lor.

rata adoptie iPhone 6S 2

Trecand acum la gradul de utilizare al iPhone-urilor, iPhone 6 ramane rege cu 33.2% din utilizatori, el fiind urmat de iPhone 5S cu 23.2%, iPhone 5 cu 11.2% si iPhone 6 Plus cu 9.9%, iPhone 6S avand deocamdata doar 1.5%, iPhone 6S Plus avand numai 0.4%.

iPhone 6S si iPhone 6S Plus s-au vandut in 13 milioane de unitati in doar trei zile si se pare ca vor fi cele mai “de succes” terminale mobile din istoria companiei Apple, insa ramane de vazut care va fi in continuare interesul visia-vis de ele.

 • nicu

  Era normal nu are mai nimic inovator eu ramân la Ip 6 64gb

 • MatianR

  Si eu raman la 6-le meu!!

 • Alex

  La fel si eu la 6 plus

 • Srb Srb

  tocmai ca la ip6 nu a fost nimic inovator, la 6s toata lumea din tech spun ca acest 3d touch e the next big thing since multi-touch si are potenta f mare
  Funcioneaza ca o gaura neagra

 • Capitanul Ahab

  pana acum se vaitau dupa gigarami si megapixeli si multitasking.

 • Pingback: iPhone 6S este de 4 ori mai popular ca 6S Plus | iDevice.ro()