Multe jocuri populare au disparut din App Store

aplicatii disparute App Store si istorie descarcariMulte jocuri extrem de populare au disparut din App Store in ultimele zile, titlurile disparand inclusiv din listele cu istoria descarcarilor pentru Apple ID-urile utilizatorilor, totul aparent fara vreo explicatie clara din partea Apple sau a companiilor dezvoltatoare ale jocurilor.

EA, Telltale, Capcom, Sega, 2K si alti cativa producatori de jocuri si-au retras titlurile din magazinul de aplicatii al companiei Apple, din varii motive mai mult sau mai putin valide, insa retragerea jocurilor din App Store a dus si la disparitia lor din istoricul descarcarilor, lista Purchased.

In mod normal, chiar daca o aplicatie este retrasa din App Store de catre dezvoltator, ea ar trebui sa fie disponibila in continuare in lista de aplicatii Purchased, insa in aceste cazuri utilizatorii nu mai pot descarca respectivele aplicatii si nu pentru ca dezvoltatorii le-ar interzice acest lucru.

Problema pare sa fie una legata de modul in care compania Apple a gandit App Store-ul sau, astfel ca de indata ce dezvoltatorii au scos din vanzare aplicatiile din toate App Store-urile, ele au disparut inclusiv din lista purchased, fara ca ei sa doreasca neaparat ca acest lucru sa se intample.

Problema aceasta a fost intalnita si de catre alti dezvoltatori care au gasit drept singura solutie listarea aplicatiei lor intr-o tara mai putin cunoscuta, prezenta aplicatiei acolo mentinand-o si in lista Purchased in care sunt prezente toate titlurile descarcate de catre utilizatori pana in prezent.

Acest mic truc trebuie aplicat de catre toti dezvoltatorii de aplicatii pentru platforma iOS pentru a putea fi util pentru toti utilizatorii, insa problema majora este la compania Apple si cei din Cupertino deocamdata nu spun absolut nimic in legatura cu intentiile lor privind rezolvarea ei.

Acestea fiind spuse, daca intampinati probleme in descarcarea anumitor aplicatii populare, macar acum stiti ca problema nu este la voi, ci la compania Apple si sistemul sau de administrare al aplicatiilor.