Samsung anunta o crestere serioasa a profitului

Samsung profit smartphoneSamsung anunta o crestere serioasa a profitului dupa cateva trimestre fiscale consecutive cu scaderi serioase ale incasarilor si profitului, coreenii avand parte de trei luni cu vanzari peste asteptari, cel putin in opinia analistilor care au urmarit evolutia companiei.

Mai exact, in ultimele trei luni Samsung a generat un profit de 6.25 de miliarde de dolari, cu 80% mai mare fata de aceeasi perioada a anului trecut, divizia de terminale mobile inregistrand cel mai probabil o crestere de aproximativ 25% in profit.

Cresterea pare sa fi fost posibila, conform analistilor, multumita smartphone-urilor ieftine vandute in tarile aflate in curs de dezvoltare, acestea generand cele mai mari incasari pentru cei de la Samsung deoarece vanzarile liniei S6 par sa fie in scadere.

Totusi, aici vorbim despre profitul intregului grup Samsung si din moment ce Apple a comandat un numar record de terminale iPhone 6S si iPhone 6S Plus in toamna, astfel ca de aici a venit probabil o buna parte din cresterea in incasari inregistrata acum.

The South Korean tech giant estimated its July-September operating profit would leap 79.8 percent from a year earlier to 7.3 trillion won ($6.29 billion), compared with a 6.7 trillion won profit tipped by a Thomson Reuters SmartEstimate poll of 30 analysts.

Conform analistilor, divizia de semiconductori ai Samsung a generat incasari in crestere cu 3 miliarde de dolari fata de aceeasi perioada a anului trecut, adica cu 54% mai mult, deci Apple poate fi creditata pentru trimestrul fiscal bun al coreenilor.

Faptul ca Samsung isi revine din punct de vedere financiar este imbucurator deoarece va putea crea concurenta mai eficienta pentru compania Apple, asa ca acum ramane de vazut cat de repede va ajunge 3D Touch in Android si seria Galaxy.

6 COMENTARII

  1. Nu poți sa anunți profituri de miliarde cand tu ești la marginea falimentului,ca așa te taie capul pe tine. Ai vazut ce a pățit BlackBerry care a mințit in legătura cu profitul? Oricum,adevarul iese pana la urma la iveală,si e mult mai nasol daca te prind cu minciuna,decât daca recunoști ca ai avut pierderi.

  2. amfetamin, ceea ce banuiesti tu este o copilarie: o corporatie de dimensiunea samsung nu anunta indicatori de profit dupa ureche 🙂 Este obligata prin lege sa isi auditeze situatiile financiare, proces la care participa mai multi auditori recunoscuti, si nimeni nu risca sa isi pateze reputatia pentru samsung sau pentru orice alta firma auditata.
    Doi la mana, Samsung nu a fost niciodata in pragul falimentului; a inregistrat indicatori slabi pe divizia de mobile, dar pe celelalte sta foarte bine.

  3. Știu ca nu e in pragul falimentului,doar am vrut sa subliniez ceea ce corect a zis si Viorel,ca nu poți sa anunți profituri dupa ureche iar tu sa fi in pragul falimentului,aici nu m-am referit la Samsung(deși din cauza titlului acesta se înțelege) ci la orice firma.