Jony Ive – noi detalii despre viata lui Steve Jobs

Jony Ive amintiri Steve JobsJony Ive ofera noi detalii despre viata lui Steve Jobs intr-un interviu acordat celor de la Vanity Fair, acesta venind cu doar o zi inainte ca filmul Steve Jobs sa fie lansat in cinematografele din New York si Los Angeles.

Vorbind despre ziua in care a murit Steve Jobs, Jony Ive afirma ca a fost extrem de afectat de trecerea in nefiinta a unuia dintre cei mai apropiati prieteni ai sai, CDO-ul Apple spunand ca Steve Jobs-ul pe care il cunostea el este complet diferit fata de cel prezentat in momentul de fata in noul film Steve Jobs sau diverse biografii.

Ive sustine ca Steve Jobs avea obiective indraznete dar foarte simple, fiind un perfectionist care incerca sa aduca pe piata produse simple si grozave, el afirmand aceasta concentrare a lui Steve Jobs pentru dezvoltarea de produse fiind pura, similara cu inocenta unui copil.

What’s remained is almost unremarkable, but what’s remained is his very simple focus on trying to make something beautiful and great. And it really was simple. There wasn’t a grand plan of winning, or a very complicated agenda. That simplicity seemed almost childlike in its purity. And it’s true.

Continuand, Ive afirma ca Steve Jobs era un fan al design-urilor frumoase, cele mai fericite momente ale sale din timpul dezvoltarii unui produs fiind cele in care era dezvoltat design-ul unui nou produs care urma sa ajunga pe piata, procedura avandu-l in prim-plan pe Jony Ive.

Avand in vedere ca Jony Ive si Steve Jobs au petrecut foarte mult timp in laboratorul de design al Apple, este clar ca prietenia dintre cei doi a fost extrem de stransa, CDO-ul Apple fiind unul dintre cei mai avizati oameni in “materie de Steve Jobs”.

I don’t think I’ve ever seen anyone so happy, as I saw him—this very simple kind of joy—when he would realize, “This is actually working out. This could be great.” It was just the simplicity of that.

Separat de informatiile privind Steve Jobs, Jony Ive a afirmat ca functia de Chief Design Officer trebuia sa si-o asume cu mai multi ani in urma, aceasta fiind cea mai frumoasa si mai creativa perioada din viata sa, iar intregul interviu il puteti vedea in clipul video de mai jos.