iOS 9 nu incarca atasamentele din mail-uri

iOS 9 probleme mailiOS 9 genereaza probleme cu email-urile, sau cel putin asta au experimentat unii utilizatori de iPhone, iPad sau iPod Touch-uri dupa instalarea celei mai recente versiuni a sistemului de operare pentru terminalele lor.

Mai exact, unele conturi POP de email au probleme in a deschide mail-urile care contin atasamente, aplicatia Mail a iOS 9 afisand un mesaj de eroare care spune : Message not yet downloaded from server, Mesajul nu a fost descarcat inca din server.

Problema pare sa aiba deocamdata legatura doar cu aceste conturi de email de tip POP si se pare ca nu conteaza daca email-ul pe care utilizatorul incearca sa il acceseze este vechi sau nou deoarece eroarea este aceeasi, problema persistand in toate situatiile.

Simpla stergere a unui email si readaugarea sa in aplicatia Mail nu pare sa rezolve problema, insa utilizarea unor aplicatii alternative pentru email pare sa fie o rezolvare rapida si completa pentru ea, deci daca o intampinati stiti macar cum sa va cititi email-urile de tip POP.

I am having exactly the same issue. Many of my old mails on my iPad just saying not yet downloaded from the server. I am using a pop account on both my iPad and windows live mail. I have tried deleting my email accounts and adding back in. Even some emails that were received this morning are now showing as not being downloaded from the server.

Separat, se pare ca evitarea utilizarii unei conexiuni Wi-Fi pentru a incarca email-urile este o metoda alternativa de a vizualiza unele atasamente, insa desigur ca imaginile existente pentru ele nu vor putea fi incarcate de catre aplicatia nativa Mail a sistemului de operare.

Constienti de problema, cei de la Apple au afirmat ca eroarea apare doar daca utilizatorii aleg sa stearga din servere o copie a email-ului primit, insa daca aceasta optiune este dezactivata utilizatorii nu mai pot accesa folderele trash si sent, asa ca rezolvarea celor de la Apple nu este completa.

Cei de la Apple investigheaza problema email-urilor in iOS 9, insa e greu de spus cand isi va gasi ea o rezolvare.