iOS 9 – problema apelurilor telefonice

iOS 9 problema apeluri telefoniceiOS 9 are o mica problema privind apelurile telefonice in curs de primire, dar problema nu este nici pe departe noua, ea regasindu-se si in vechile versiuni ale sistemului de operare iOS pentru terminalele iPhone lansate in trecut.

Mai exact, pe iPhone 6S Plus cu iOS 9.0.2 instalat fara a folosi un backup vechi intampin in dese ocazii imposibilitatea de a accepta un apel telefonic deoarece butonul nu poate fi glisat in LockScreen, ecranul de blocare, pentru a primi acel apel telefonic de la interlocutor.

Desigur ca problema exista doar atunci cand terminalele sunt blocate deoarece doar atunci aveti afisat acest slider pentru deblocarea terminalelor iPhone cand primiti un apel telefonic, iar acelasi lucru l-am intalnit inclusiv in iOS 8 in foarte multe randuri pe iPhone 6 Plus.

iOS 9 – problema apelurilor telefonice

Problema a aparut din senin zilele trecute, la o saptamana dupa ce am instalat iOS 9.0.2 pe terminal si desigur ca pentru ea nu exista o rezolvare clara deoarece nici in cazul iPhone 6 Plus nu am putut-o rezolva, chiar daca acolo o intalneam in general in build-urile beta.

Nu pot sa inteleg cum testeaza inginerii Apple terminalele iPhone de asemenea buguri nu sunt rezolvate inainte ca o versiune majora a iOS sa fie oferita utilizatorilor si asta deoarece acceptarea unui apel telefonic devine o adevarata lupta de a convinge sliderul de deblocare sa recunoasca interactiunea.

Desigur ca nu sunt singurul care intampina asemenea probleme cu acceptarea apelurilor telefonice pe terminalele iPhone care ruleaza iOS 9 si desigur ca nu vor fi ultimul care are aceasta problema, insa compania Apple nu pare dispusa sa o rezolve in vreun fel prea curand.

Nu va intreb daca ati intalnit problema, pentru ca stiu ca si multi dintre voi sunteti afectati de catre ea, dar va spun ca o rezolvare nu exista si ca trebuie sa aveti foarte multa rabdare pentru ca Apple sa isi rezolve lucrurile.

33 COMENTARII

  1. Cum o fi vremea prin Tenerife? Tot asa , ca iOS-ul? Scuzati ironia dar nu m-am putut abtine … Rad eu, dar nu e rasul meu pentru ca inca nu m-a intrebat nimeni de iphoneul pus la vanzare si tare mi-e ca raman cu el …

  2. Astazi mi s a intamplat pe 6s plus.
    Rezolvare- am apasat o data pe butonul lock si automat s a pus pe silent apoi am putut raspunde

  3. Dar chestia cu semanlul pe 4G de la VDF, cum se rezolva?Ca ma tot chinui
    sa rezolv si nimic…Sau dupa ce inchid un apel, imi apare “Call
    failed”..

  4. Era un comentator care scria că oferă Note 5 la schimb cu iPhone 6S, si dă un S6 edge plus ca diferență. Mi se pare că era chiar Căpitanul Ahab. Ia legătura cu el și faceți tranzacția! 🙂

  5. Unde e ala platit de apple, sa mi spuna mie cum e el programator, si ios rulez. De la ios8 apple este in deriva. Incercam sa va explic ca dezvoltatorii ios sunt praf, sau pe prafuri. Clar. Isi bat joc de ios!!! Folosesc iphone de la iphone 4 si ios 5. Dar unde au ajuns necunoscatorii astia, vai mama lor. Problemele astea sunt si pe iphone 6. De multe ori nu pot raspunde din lockscreen. Daca functia de telefon este asa, in rest la ce sa ne asteptam. Lag la convorbiri. JF 2015 si astia nu sunt in stare sa faca app de tel folosibila. :)))

  6. De când am facut update la iOS 9.0.2 imi apar mereu sms-uri de la 333 ca nu am credit pentru a trimite mesaj. A mai avut cineva aceasta problema?

  7. De multe zile tot citesc pe la toate articolele că ai un 6S de vânzare, sigilat. Știu că l-ai luat la ofertă din Auchan și mai știu că nu mă interesează dacă rămâi cu el “pe cap” sau îl vinzi! De ce? Pentru că ăsta e un blog tehnologic, nu un site de vânzări/licitații online. Dacă vreau să văd anunțuri cu telefoane de vânzare, știu unde să caut, ca toată lumea de pe aici. Te rog, lasă-ne!

  8. Bătaie de joc. Problema asta a apărut de la iOS 6, suntem la iOS 9 si nu au reușit sa o rezolve. Care mai este diferența între iOS si Android?

  9. din cate am citit pe aici rezolvarea e simpla.cand te suna cineva dai de 2-3 ori cu degetul pe senzori,apesi power,il blochezi iar ..il deblochezi din butonul home si gata..poti sa raspunzi

  10. Nu știu pentru voi cum e, dar pentru mine este o problemă majoră faptul că nu pot da pur și simplu ocupat. Există doar variantele “reamintire” și “mesaj”.

  11. Nu am iPhone dar mi s-a ridicat tensiunea doar citind nemulțumirile utilizatorilor.
    S.J. dacă ar trai i-ar fi dat pe toți afară cei responsabili de porcăria asta…să dai sute de euro și să nu poți răspunde la telefon.
    Cred ca cei cu Nokia 1100 sunt cu gură până la urechi. Chiar nu se cade să faci utilizatorilor viata atât de amară după ce acestia dau o căruță de bani sa îți cumpere produsul.

  12. Eu știam că dacă apeși de două ori pe butonul de blocare/deblocare poți “da ocupat”. Acum, să-mi fie cu iertare dacă nu mai e așa, deși la mine încă funcționează.

  13. Rezolvarea e simpla…:))))) Suntem in 2015 si trebuie sa citim tutoriale pe net despre cum putem raspunde la un apel telefonic pe iphone. E jalnic. Lasand gluma la o parte, ar trebui sa luam masuri si sa nu mai cumparam o perioada iphone. Poate asa or sa se straduiasca si cei de la Apple putin mai mult in a ne oferi si calitate, nu numai telefoane scumpe. Cred ca ar trebui sa ii mai dam o sansa batranului Nokia 3310.

  14. Acum am încercat. Într-adevăr merge, dar ar fi normal să ai un buton pe ecran pentru asta. Apple implementează pe terminale o grămadă de funcții, mai mult sau mai puțin utile, neglijând aproape în totalitate funcțiile ce țin strict de telefonie.

  15. Permite-mi să te contrazic. Consider că designul actual oferă un oarecare “stil” (deși poate nu este cuvântul potrivit). Sunt de părere că un buton pentru respingerea apelului ar fii inestetic, Apple încă oferind un UI premium (cel puțin așa-l văd eu). Ideea de a respinge un apel folosind butonul de blocare/deblocare mi se pare foarte bună, mai ales ca poți face asta fără să scoți telefonul din buzunar. Pe lângă asta, există un buton de respingere al apelului în momentul în care telefonul este deblocat.