Apple initiaza un program de inlocuire a ecranelor unor Mac-uri

Problema ecran Mac laminareAcum cateva luni v-am spus ca unii posesori de Mac-uri au initiat o petitie online prin care ii cer companiei Apple sa le inlocuiasca Mac-urile ale caror ecrane nu mai au stratul anti-reflexie cu care au venit din fabrica, in imaginea alaturata fiind prezentata problema calculatoarelor la care acest strat aplicat de catre Apple s-a sters in anumite zone.

Utilizatorii acestor Mac-uri cu probleme sustin ca stratul anti-reflexie aplicat in fabrica in care sunt produse Mac-urile se sterge din cauza utilizarii intense, in special in zonele in care ecranul face contact cu tastatura la inchidere, iar compania Apple le da intr-un final dreptate.

Mai exact, compania Apple a fost de acord sa includa aceste Mac-uri cu probleme intr-un program special de inlocuire, ecranele acestora urmand a fi inlocuite cu unele noi care nu prezinta aceeasi problema, aceasta fiind practic principala cerinta a utilizatorilor de pe glob.

MacBook-urile normale si MacBook Pro Retina Display vandute in ultimii 3 ani, sau pana in 16 octombrie 2016 vor fi incluse in acest program, utilizatorii urmand a le duce la un Apple Store sau un service autorizat Apple pentru inlocuirea gratuita a ecranului.

In cazul celor care au cheltuit bani pentru a face aceasta reparatie la un Apple Store sau service autorizat Apple, compania americana va returna banii reparatiei in baza chitantei utilizatorului, astfel ca in final se face dreptate pentru cei care au cheltuit sume mari de bani pe un Mac.

staingate

Problema aceasta a ajuns sa fie cunoscuta in lumea intreaga sub denumirea Staingate, astfel ca Apple a ajuns sa ii acorde atentie abia dupa ce mii peste mii de clienti au inceput sa se planga, unii discutand inclusiv cu avocati despre actionarea Apple in judecata.

Din pacate Apple nu va publica informatii in website-ul sau privind politica de verificare si inlocuire a Mac-urilor afectate, asa ca singurele informatii le veti putea gasi doar la partenerii sai sau chiar in magazinele sale.

6 COMENTARII

  1. @alin vlad: Mai asteapta cateva zile sa primeasca si ei informarea de la Apple si reia discutia.
    Totusi recomandarea mea este Noumax pentru ca sunt mai ok la garantie.