Apple ar putea fi actionata in judecata din cauza unor probleme ale MacBook Pro Retina

MacBook Pro Retina pete ecranMacBook Pro Retina Display a fost lansat de catre compania Apple cu ceva timp in urma, insa nu toti cei care au cumparat primele unitati s-au dovedit a fi chiar atat de norocosi precum au crezut initial, problemele aparand in timp.

Astazi va vorbesc despre o problema raportata cu ceva timp in urma si pe iDevice.ro, mai exact o problema a ecranelor care au fost tratate cu o substanta anti-reflexie care pare sa se fi detasat de pe ecran dupa o utilizare indelungata, rezultatul final fiind ecrane care par a fi patate.

Foarte multi utilizatori au intampinat aceasta problema dupa achizitionarea unui MacBook Pro Retina Display, numarul persoanelor afectate ridicandu-se la aproximativ 2500, iar ele sunt interesate sa actioneze compania Apple in judecata din cauza problemei.

O firma de avocatura s-a interesat de problema lor si culege detalii de la fiecare persoana in parte pentru a putea formula o cerere de chemare in judecata impotriva Apple, compania urmand a fi cel mai probabil obligata sa le schimbe gratuit ecranele.

Denumita staingate, problema a ajuns inclusiv in atentia celor de la BBC, televiziunea luand legatura cu specialisti IT pentru a afla daca tot ceea ce se intampla este normal si des intalnit, raspunsul fiind NU in ambele cazuri, Apple refuzand sa acopere problema in garantie.

Cei de la Apple sustin ca problema nu este un hardware, ci una cosmetica si refuza sa inlocuiasca ecranele, insa se vede cat se poate de clar ca acel Mac nu mai poate fi utilizat in lumina puternica, dar se pare ca celor de la Apple nu le prea pasa.

Daca procesul va ajunge in instanta, atunci Apple are sanse sa il piarda, insa ramane de vazut cum vor decurge lucrurile, calea cea mai corecta fiind de a rezolva problemele oamenilor in garantie.